Cursus

Componence Asset List

Alles+kidzzz+2.0+%281%29.jpg

Voor ouders met kinderen van 4-12 jaar die in Rotterdam wonen of naar school gaan.

Vind jij het soms lastig om om te gaan met het drukke gedrag van jouw kind? Is jouw kind soms opstandig en/of snel boos?

Veel kinderen zijn wel eens druk of opstandig. Of impulsief en/of agressief. Of mogelijk overtreedt jouw kind vaak jouw of andere regels. Veel ouders ervaren dit als lastig.  Deze zelfhulpmodule heeft als doel om jou als ouder meer zelfvertrouwen te geven om op een goede en veilige manier op het gedrag van je kind te reageren. Zodat het lastige gedrag van jouw kind minder wordt.

Je gaat verschillende technieken aanleren en krijgt tips. Je kunt het vergelijken met een gereedschapskist. Veel gereedschap en tools heb je al, maar je krijgt nieuwe tools of bevestiging van wat werkt bij lastig gedrag, zoals:

  • Hoe geef je positieve aandacht? 
  • Hoe creëer je structuur? 
  • Hoe geef je passende beloningen? 
  • Hoe kun je ongewenst gedrag negeren? 
  • Hoe kun jij zelf het best reageren? 
  • Hoe kun je duidelijke regels en opdrachten geven? 

De zelfhulpmodule bestaat uit 11 modules die je zelfstandig kunt doorlopen. Eens in de twee weken heb je telefonisch contact met een trainer van Indigo Preventie.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan door een mail te sturen naar preventie@indigorijnmond.nl of te bellen naar 088-3571700. Gedurende het jaar kan er worden gestart met deze zelfhulpmodule. Als wij je aanmelding hebben ontvangen, koppelen wij je aan een van onze trainers die je telefonisch gaat ondersteunen.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Telefonische ondersteuning, Rotterdam - Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
De zelfhulpmodule bestaat uit 11 modules
Type
Cursus
Kosten
Gratis