Zorgen voor jou, zorgen voor mij

Zorgen voor jou, zorgen voor mij

200x200-familie-naasten.png

Een naaste, vriend of familielid met een psychisch probleem en/ of verslaving helpen is niet niks. Hoe blijf je zelf overeind? Dit vertelt Indigo - onderdeel van Parnassia Groep - samen met andere organisaties in deze webinar. Heeft u het gemist op dinsdagavond 17 oktober 2017? Kijk hieronder nog de online uitzending, vooral vanaf 45 a 50 minuten. De uitzending is geschikt voor deelnemers vanaf 18 jaar en gratis.

Voor wie?

Misschien drinkt u wekelijks koffie met een depressieve buurvrouw, wandelt u regelmatig met een vriend die wil stoppen met drinken of zorgt u al jaren voor een familielid met schizofrenie. Als u zorgen heeft over een naaste met een psychisch probleem en/of een verslaving, loopt u risico dat u zelf psychische klachten krijgt door overbelasting. Het is dus óók van belang om zelf overeind te blijven.

Webinar?

Een webinar is een live, online uitzending waaraan iedereen vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet kan deelnemen. Tijdens het webinar kunt u direct vragen stellen aan onze experts. Ook nu nog. Daarvoor klikt u op de oranje button rechtsonder in het scherm, tijdens de uitzending. U kunt binnen enkele dagen een antwoord van onze experts verwachten per mail.

Wat kunt u van dit webinar verwachten?

Het webinar duurt een uur. Tijdens het webinar vindt u herkenning en krijgt  u tips en informatie over:

  • Omgaan met mensen met psychische en/of verslavingsproblemen;
  • welke invloed die problemen kunnen hebben op het leven van u en uw omgeving;
  • hoe u zichzelf zo goed mogelijk op de been houdt;
  • wat u mag verwachten van een hulpverlener;
  • waar u hulp kunt vinden voor uzelf.

Sprekers

Mariët Hamer
(Senior preventiewerker bij Brijder Jeugd)

“Aandacht voor naastbetrokken is voor mij al jaren heel gewoon. En het kan altijd beter….”

 

Rita van Maurik
(familiecoach bij Kompassie Mentaal Steunpunt Den Haag).

“Wat was ik opgelucht toen ik eindelijk mijn verhaal kon vertellen, jaren geleden, toen ik de zorg had voor mijn zoon. Iemand die luisterde, die de onderliggende laag hóórde. Die uit eigen ervaring wist en begreep wat ik doormaakte. Die mij prikkelde om mijn leven in eigen hand te nemen. En die samen met mij de knoop van soms verwarring, spanning en verdriet hielp ontwarren. Daardoor putte de zorg voor mijn zoon me niet langer uit en kreeg ik weer ruimte om de dingen te doen die ik leuk vind. En daar help ik nu graag anderen mee.”

Meedoen

Deelname is gratis. Klik op de oranje knop 'start nu' bovenin de video player en vul uw registratiegegevens in. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail. Daarin staat hoe u als nog de uitzending kunt zien.

Meer informatie

Stefan Sandifort, Indigo
Afdeling Preventie

s.sandifort@indigohaaglanden.nl  | 06 10 91 56 91 | 088 357 10 60

Of kijk eens naar onze andere activiteiten voor familie en naasten.