Preventie

200x200+blije+meisjes.png

Indigo helpt je graag en goed om (meer) grip op je leven te krijgen. Wij zijn altijd in de buurt en gemakkelijk bereikbaar. Voor iedereen. Wij bieden niet alleen behandeling. Indigo maakt zich ook sterk voor kinderen in het onderwijs, door training en coaching van leerlingen en leerkrachten. Daarnaast biedt Indigo (in het basisonderwijs) ook begeleiding van de ouders.

Aan de slag

Pak je problemen tijdig aan! Wij bieden (gratis) workshops en trainingen, waarin je bijvoorbeeld leert klachten en signalen te herkennen. Daarnaast geven we informatie over psychische klachten en tips om jouw mentale fitheid te vergroten of klachten te voorkomen.

Naast (gratis) workshops en trainingen bieden we ook preventieve activiteiten zoals voorlichting en spreekuren op scholen en bedrijven kunnen trainingen aanvragen. Daarnaast verzorgen we trainingen, activiteiten en projecten voor zorgprofessionals die meer kennis over (omgaan met) psychische klachten wensen. Iedereen mentaal gezond!

 
 

Specifiek voor de huisarts bieden wij praktijkondersteuning, consultatie en deskundigheidsbevordering. Lees meer over de mogelijkheden.

In behandeling bij Indigo

Gesprekken met een psycholoog, psychotherapeut of psychiater helpen je wellicht al enorm. Een kortdurende behandeling wordt ingezet wanneer de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn. Bij Indigo bestaat een behandeling uit gemiddeld 5, 8 of 12 gesprekken met een psycholoog, psychotherapeut of psychiater bij u in de buurt.

Lees verder: In behandeling bij Indigo.

Ben je op zoek naar wachttijden per locatie?

Kijk ook eens op www.indigo.nl.

Verslavingspreventie

Alcohol drinken, drugsgebruik, gamen, gokken en het gebruik van social media: het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De één doet het af en toe en voor de ander is het een vast onderdeel van de dag geworden. Maar wat als je merkt dat je problemen gaat krijgen op school, je werk, met je vrienden of thuis? Of als iemand in je omgeving (familie, vrienden, iemand binnen je werk) drugs gebruikt? Indigo Preventie Haaglanden heeft verschillende mogelijkheden om daar iets aan te doen met als doel te voorkomen dat jij of een ander in de problemen komt. Onze interventies zijn kosteloos en zonder verwijzing. We bieden ze zowel op locatie als online aan. Bekijk ook onze folder over verslavingspreventie.