Paginakop bij Projecten

Projecten

We delen graag onze kennis over mooie initiatieven voor GGZ-en verslavingspreventie. Vooral in Rotterdam en omliggende gemeenten leveren we samen met partners een bijdrage aan de mentale gezondheid van de inwoners.

Lees meer over onze projecten en de kennis die we in huis hebben. En laat je inspireren!

Uitgelicht: Lotgenotengroepen toeslagenaffaire

Lotgenotengroepen voor jongeren geraakt door toeslagenaffaire

In Rotterdam alleen al zijn er vermoedelijk 5.000 gezinnen gedupeerd door de toeslagenaffaire van de belastingdienst. Samen hebben zij zo’n 8.000 kinderen; het gros tussen de 10 en 23 jaar. Daarom ontwikkelt Indigo Preventie een preventief aanbod om deze groep te ondersteunen. 

Uitgelicht: 'Training Puberteit en ik' voor groep 8

Training 'Puberteit en ik’ voor groep 8 

Grensoverschrijdend gedrag: hoe maak je dit bespreekbaar in groep 8? Seksistische grappen, beelden delen via mobiel, ongewenste aanraking, het is onderwerp van gesprek. Het kabinet vindt dit ook belangrijk en gaat inzetten op preventie! Indigo Preventie biedt daarom de training Puberteit en ik. 

uitgelicht - Terug naar normaal

Terug naar normaal

Vanaf september 2021 is in Delfshaven en Feijenoord een project gestart gericht op ouderen met een migratieachtergrond in Rotterdam. Zij worden gesteund door vrijwilligers en kunnen gratis 2 (straks 3) trainingen volgen. Samen met Inclusia en enkele zelforganisaties steunen wij deze migrantenouderen bij het weer oppakken van hun leven.

Train de trainer GO-WIN

Train de trainer GO-WIN

Speciaal voor 50-plussers met een migratieachtergrond is er de cursus: Gezond Oud Worden In Nederland. Hierin leren deelnemers zelfmanagementvaardigheden die hun welzijn vergroten. Volg de cursus Train de Trainer en geef de cursus GO-WIN zelf. 

uitgelicht: hulp bij rouw voor kinderen en jongeren

Hulp bij rouw voor kinderen en jongeren

Elk jaar verliezen 8.000 kinderen en jongeren een vader, moeder, broer of zus door de dood. Indigo preventie ondersteunt op diverse manieren, bijvoorbeeld met een rouw-lotgenotengroep voor kinderen (KERS) en jongeren (JERS). De groep voor jongeren start 4 april en voor kinderen 25 april.

uitgelicht: aanpak verleidingen in het basisonderwijs

Aanpak verleidingen

Het komt geregeld in het nieuws: jongeren in Rotterdam die met messen op straat lopen, anderen bedreigen of het nodig hebben om zichzelf te verdedigen. Daarom is Indigo Preventie gestart met de zogenaamde Aanpak verleidingen in Rotterdam Noord. Help je mee bij de Aanpak verleidingen? Kinderen positief beïnvloeden om ‘nee’ te zeggen? 

uitgelicht: Ik ben wie ik ben!

Ik ben wie ik ben!

Dankzij coronasubsidie zijn we samen met Centrum voor de Kunsten op basisschool CBS Marimba in Spijkenisse het project ‘Ik ben wie ik ben’ gestart. Resultaat: Meer zelfvertrouwen. Meer ruimte voor ontwikkeling. Misschien ook iets voor op jouw school?