Over Indigo

Over Indigo

200x200+blije+vrouw.png

Iedereen kan bij Indigo terecht voor (gratis) cursussen, voorlichting en Basis GGZ behandelingen. Indigo is optimistisch en gelooft dat als u er op tijd bij bent, u veel zelf kunt doen om weer grip op uw leven te krijgen. Zo wordt voorkomen dat problemen steeds erger worden.

Direct en dichtbij. Voor iedereen.

Indigo is gemakkelijk bereikbaar. Gewoon bij uw eigen huisarts of in een Indigo-praktijk bij u in de buurt. Samen met uw huisarts bepaalt u voor welke hulp u in aanmerking komt. Als het kan, helpt de huisarts of de praktijkondersteuner ggz u. Als uw klachten wat zwaarder zijn verwijst hij u door naar Indigo. Dat zijn de uitgangspunten van Indigo, een landelijk netwerk van zorgaanbieders.

Indigo helpt u graag en goed om (meer) grip op uw leven te krijgen. U volgt de cursus of behandeling in groepsverband en/of individueel. Ook online behandeling en/of in de eigen omgeving is mogelijk. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht als u:

  • last hebt van mentale klachten en daar zelf niet meer uitkomt
  • wilt leren hoe u uw psychische gezondheid verbetert
  • eerder voor klachten bent behandeld, maar tijdelijke ondersteuning nodig hebt
  • een familielid of iemand in uw omgeving hebt met psychische problemen
  • meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen

Samenwerking met ruim 600 huisartsen

Indigo werkt  in Noord-Holland, Den Haag en omstreken en omgeving Rotterdam en Zuid-Hollandse eilanden samen met ruim 600 huisartsen. Onze medewerkers bieden een samenhangend pakket van preventie, advies en behandeling. Hierdoor is onze zorg kort, efficiënt en gericht op snel herstel.

Keurmerk Basis GGZ

Indigo heeft het keurmerk Basis GGZ gekregen. Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. Zorgaanbieders van Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wettelijke vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Onderdeel van Parnassia Groep

Indigo is in het westen van Nederland samen met meerdere zorgmerken onderdeel van Parnassia Groep (vandaar Indigowest). Hierdoor zijn de lijnen naar specialistische zorg kort en kunt u snel geholpen worden.

Meer hulp nodig?

Soms heeft u meer zorg nodig dan Indigo kan bieden. Dan biedt gespecialiseerde zorg binnen Parnassia Groep vaak een oplossing. Samen met u en de huisarts kijkt Indigo naar een passende volgende stap.

Betere zorg door diversiteit

Wij werken elke dag aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. Ieders talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. We sluiten aan op de wensen en behoeften van onze patiënten met oog en gevoel voor diversiteit. Zodat iedereen zich bij ons welkom, veilig en begrepen voelt.

Bestuur

Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid over het beleid van Indigowest.

Het bestuur bestaat uit:

Bas van der Hoorn
Bestuurder zorg

Gijs Jordaan
Bestuurder bedrijfsvoering