Over Indigo

Over Indigo

200x200+blije+vrouw.png

Iedereen kan bij Indigo terecht voor (gratis) cursussen, voorlichting en Basis GGZ behandelingen. Indigo is optimistisch en gelooft dat als je er op tijd bij bent, je veel zelf kunt doen om weer grip op je leven te krijgen. Zo wordt voorkomen dat problemen steeds erger worden.

Direct en dichtbij. Voor iedereen.

Indigo is gemakkelijk bereikbaar. Gewoon bij je eigen huisarts of in een Indigo-praktijk bij jou in de buurt. Samen met de huisarts bepaal je voor welke hulp je in aanmerking komt. Als het kan, dan helpt de huisarts of de praktijkondersteuner ggz je. Als de klachten wat zwaarder zijn, verwijst hij je door naar Indigo. Dat zijn de uitgangspunten van Indigo, een landelijk netwerk van zorgaanbieders.

Indigo helpt graag en goed om (meer) grip op je leven te krijgen. Een cursus of behandeling volg je in groepsverband en/of individueel. Ook een online behandeling en/of behandeling in de eigen omgeving is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld bij ons terecht als je:

  • last hebt van mentale klachten en daar zelf niet meer uitkomt
  • wilt leren hoe je de eigen psychische gezondheid verbetert
  • eerder voor klachten bent behandeld, maar tijdelijke ondersteuning nodig hebt
  • een familielid of iemand in jouw omgeving hebt met psychische problemen
  • meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen

Samenwerking met ruim 600 huisartsen

Indigo werkt  in Noord-Holland, Den Haag en omstreken en omgeving Rotterdam en Zuid-Hollandse eilanden samen met ruim 600 huisartsen. Onze collega's bieden een samenhangend pakket van preventie, advies en behandeling. Hierdoor is onze zorg kort, efficiënt en gericht op snel herstel.

Keurmerk Basis GGZ

Indigo heeft het Keurmerk Basis GGZ. Dit Keurmerk is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. Zorgaanbieders van Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wettelijke vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Onderdeel van Parnassia Groep

Indigo is in het westen van Nederland samen met meerdere zorgmerken onderdeel van Parnassia Groep (vandaar Indigo West). Hierdoor zijn de lijnen naar specialistische zorg kort en word je snel geholpen.

Meer hulp nodig?

Soms heb je meer zorg nodig dan Indigo kan bieden. Dan biedt de gespecialiseerde zorg binnen Parnassia Groep vaak een oplossing. Samen met jou en de huisarts kijkt Indigo naar een passende volgende stap.

Betere zorg door diversiteit

Wij werken elke dag aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. Ieders talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. We sluiten aan op de wensen en behoeften van onze patiënten met oog en gevoel voor diversiteit. Zodat iedereen zich bij ons welkom, veilig en begrepen voelt.

Bestuur en directie

Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid over het beleid van Indigo West.

Het bestuur bestaat uit:

Lonneke van Bijnen
Bestuurder zorg

Jurgen Verbeeck
Bestuurder

Gijs Jordaan
Directie