Vraag hulp

200x200+blije+man+2.png

Heb je lichte psychische klachten of loop je het risico om deze klachten te krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Indigo zet in op het versterken van jouw geestelijke gezondheid. Wij ondersteunen je om zelf je gezondheid te verbeteren zodat klachten geen problemen worden.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Als je er op tijd bij bent, krijg je snel weer grip op jouw leven. Als je het gevoel hebt ‘vast te lopen', zoek dan hulp. Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met psychische klachten of zitten een periode wat minder goed in hun vel.

Aan de slag met problemen

Stap 1

Zelf kun je al veel doen om weer meer grip op je leven te krijgen. Kijk eens bij onze preventieactiviteiten, vaak zijn ze gratis. Bekijk trainingen en workshops bij jou in de buurt.

Stap 2

Als je er niet zelf uitkomt, ga dan naar de huisarts. Die weet goed welke hulp het beste bij jou past. De huisarts kan je aanmelden voor hulp en behandeling bij Indigo. Wij nemen daarna contact met je op. In dat telefoongesprek stellen we al een aantal vragen over jouw klachten. Dit kan ook digitaal, net wat je wilt. Zo kunnen we inschatten welke specialist het beste bij jou past.

Heb je al een verwijsbrief gekregen? Dan kun je zelf de aanmelding regelen. Dit kan telefonisch 088- 357 17 77 of online aanmelden via formulier.

Stap 3

Soms zijn de klachten zo ernstig dat een verwijzing naar een specialist nodig is. Dit gaat altijd in onderling overleg. In het eerste gesprek gaat de behandelaar dieper in op de klachten en situatie. En bespreken we jouw mogelijkheden. Samen met jou bepalen we de beste hulp.

Bekijk ook onze film 'We helpen graag' voor uitleg hoe je hulp krijgt.

Hulp nodig bij het kiezen van een behandeling?

Parnassia Groep heeft een overzicht van alle behandelmogelijkheden op hun site geplaatst.