Werken en leren bij Indigo

Werken en leren bij Indigo

regulier-patricia+van+den+dungen.jpg

“Lichtere en complexere zaken wisselen elkaar elke dag af. Dat maakt werken bij Indigo nooit saai. Het werk vraagt discipline en een relatief hoge mate van zelfstandigheid.” – Patricia van den Dungen, gz-psycholoog

Wat je doet, doet ertoe bij Indigo. Elke dag bieden we generalistische Basis GGZ aan mensen met psychische en/of verslavingsproblemen. Dit doen we vol passie en deskundigheid. Om dagelijks het verschil voor onze patiënten te maken, heb je bij ons ruimte voor persoonlijke en professionele groei en mogelijkheden tot onderzoek. Zo ben en blijf je goed in wat je doet. Met meer dan 200 locaties verspreid over Nederland is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Waarom Indigo?

“We zijn ervan overtuigd dat werken bij Indigo West je een enorme boost geeft”, zegt gz psycholoog en gedragswetenschapper Mirjam Nekkers. “Onze behandelingen zijn persoonlijk, oplossingsgericht en positief. Het draait bij ons niet alleen om waar een cliënt vanaf wil, maar wat hij daarvoor in de plaats wil. In een korte tijd bereiken we samen met onze cliënten mooie resultaten. Zowel face to face als online.” Bekijk de vlog van Mirjam.

Kortdurende behandeling en oplossingsgericht

Werken in de Basis GGZ is een enorme uitdaging. Bij Indigo werk je als basispsycholoog of gz-psycholoog in kleine teams met zeer bevlogen collega’s. Als POH-GGZ heb je vanuit de huisartsenpraktijk korte lijnen met de huisarts en sta je dichtbij de patiënt. Met elkaar zoek je de best aansluitende behandeling. Dit vraagt om een grote mate van zelfstandigheid en nauwe samenwerking met zowel de cliënt als jouw collega’s.

Onze behandelprogramma’s zijn kortdurend en oplossingsgericht. Dat betekent dat je snel resultaat van je behandeling ziet. Veel van onze collega’s willen daarom graag bij Indigo werken. Ook omdat het werk elke dag weer volop uitdagingen biedt. Regelmatig krijg je te maken met complexe meervoudige problemen. Dit vraagt van jou om een specialist te zijn in onze generalistische behandelingen.

Volledige online behandeling met beeldbellen

Onlangs zijn we gestart met Indigo Online; een persoonlijke, flexibele, 100% online Basis GGZ behandeling in combinatie met beeldbellen en e-mailcontact. Ideaal voor mensen die vanuit huis hun behandeling willen volgen. En ideaal voor jou als behandelaar. Je bent niet gebonden aan één bepaalde locatie, zodat je ook vanuit huis kunt werken. Lees het verhaal van onze collega Barbara Schwidder die vertelt hoe online behandelen in de praktijk werkt. Het gaat hierbij niet alleen om gesprekken via beeldbellen. Barbara zetten het videobellen ook in om exposure oefeningen te doen. Een cliënt en behandelaar kunnen na een goede voorbereiding bijvoorbeeld ‘samen’ de hond uitlaten en de cliënt kan geleerde vaardigheden in de praktijk brengen.

Ben jij oplossingsgericht? Dan past Indigo bij jou! Bij ons doet jouw bijdrage ertoe. Het is niet voor niets dat patiënten ons gemiddeld een 8,8 geven op Zorgkaart Nederland.

Bekijk onze vacatures.

Zie het filmpje waarin onze Indigo collega’s werken bij Indigo zo leuk vinden.

Indigo zoekt collega’s

Collega’s bij Indigo zijn vooral werkzaam als behandelaar in de Basis-GGZ, POH-GGZ of preventiewerker. Hierbij zijn we vooral op zoek naar de volgende expertises:

Let op: je wordt doorgelinkt naar de landelijke website van Indigo.

Ook als specialist aan de slag als in de generalistische Basis GGZ? Bekijk de vacatures bij Indigo West.

Stageplaats bij Indigo Preventie

Indigo Preventie biedt (gratis) workshops en trainingen, waarin je bijvoorbeeld leert klachten en signalen te herkennen. Daarnaast geven we informatie over psychische klachten en tips om mentale fitheid te vergroten of klachten te voorkomen. Ook bieden we voorlichting en spreekuren op scholen. Daarnaast verzorgen we trainingen, activiteiten en projecten voor zorgprofessionals die meer kennis over (omgaan met) psychische klachten wensen. Iedereen mentaal gezond! We doen dit in Rotterdam en omgeving. Denk bijvoorbeeld ook aan Spijkenisse, Barendrecht en Krimpen aan den IJssel. Wij kunnen stagiaires een mooie stageplek bieden met een focus op jeugdigen, een focus op volwassenen of een combinatie van beiden. Zo kun je een goed beeld krijgen van het werk van een preventiedeskundige. Onze deelnemers komen voor trainingen op diverse gebieden, zoals angst, boosheid, somberheid of als ze een ouder hebben met psychiatrische of verslavingsproblemen (KOPP/KOV). Wij werken met evidence based of best practice trainingen, zoals Plezier op School, Piep zei de Muis, Alles Kizzz en KIES groepen. We hebben de afgelopen jaren stagiaires gehad van veel verschillende hbo en wo opleidingen voor sociale beroepen, zoals (ortho)pedagogiek, social work en (toegepaste) psychologie.Indigo Preventie is onderdeel van de Parnassia groep. Stagiairs krijgen een stagevergoeding volgens de CAO GGZ. Solliciteren kan via de website. Geef bij je sollicitatie aan dat je graag bij Indigo Preventie wilt werken.

Wat we je bieden

Indigo West omvat de regio’s Noord- en Zuid-Holland (Haaglanden en Rijnmond) en maakt onderdeel uit van Parnassia Groep. Dit biedt meerdere voordelen. Naast goede arbeidsvoorwaarden, heb je verschillende mogelijkheden om te groeien in je vak. Onze eigen Parnassia Groep Academie staat bekend om haar positieve opleidingsklimaat. Je kunt je inschrijven voor verschillende cursussen en trainingen en daarnaast ook deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Wat is jouw ambitie? Word specialist in het generalistisch behandelen.

Wat zeggen onze collega’s?

“De cliënt in zijn kracht zetten en samen naar een oplossing toewerken, dat is waar ik het voor doe.”

“Divers en leerzaam. Elke dag is anders!”

“Steeds contact met mensen die allemaal anders zijn, dit vind ik uitdagend, maar ook heel afwisselend.”

“Ik ben van nature oplossingsgericht, dit past bij Indigo.”

“Bij Indigo werken wij altijd oplossingsgericht en positief. Ik merkte snel dat dit zeer gewaardeerd wordt door mijn patiënten. Dat geeft deze aanpak een positieve boost.”

Onze collega’s vertellen waarom zij elke dag met plezier naar hun werk gaan.

 

 

 

 

 

 

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij met jouw passie voor de ggz, jouw optimisme, deskundigheid, flexibiliteit en enthousiasme ook het verschil maken? Kun je snel schakelen en denk jij in oplossingen? Kijk dan naar onze Indigo West vacatures. We hebben zeker vacatures die bij jou passen en met de vele locaties is er vast een bij jou in de buurt. Een dagje met ons meelopen kan altijd!

Zie je niet direct een vacature die je bij je past, stel dan een Job Alert in. Zo blijf je altijd op de hoogte van onze vacatures.

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden, neem dan contact met ons Wervingsbureau. Zij staan je graag te woord en denken graag met je mee.

Stageplaatsen

Indigo heeft regelmatig stageplaatsen voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Alle stageplaatsen voldoen aan de eisen van de onderwijsinstellingen. Welke ggz-stage past bij jou?