Lotgenotengroep toeslagenaffaire

Wij ontwikkelen nu lotgenotengroepen voor jongeren geraakt door de toeslagenaffaire. In Rotterdam alleen al zijn er vermoedelijk 5.000 gezinnen gedupeerd door de toeslagenaffaire van de belastingdienst. Samen hebben zij zo’n 8.000 kinderen. Het gros dat is geraakt is tussen de 10 en 23 jaar. Daarom ontwikkelt Indigo Preventie een preventief aanbod om deze groep te ondersteunen.

Samenwerking

We ontwikkelen dit samen met Avant Sanare en adviesbureau JSO. En in opdracht van de Gemeente Rotterdam, Team Toeslagen. En met de jongeren zelf!

Aanpak samen met jongeren

Samen gaan we een aanpak ontwikkelen voor 10-12 jarigen, 12-16 jarigen en 16+ jongeren. Hoofddoel? Hen, die de toeslagenaffaire hebben meegemaakt, steunen, sterker maken en hun weerbaarheid vergroten! Zodat zij opgroeien tot evenwichtige volwassenen die kansrijk, veilig en gezond zijn. Jongeren zelf gaan ons daarbij input geven wat zij graag terugzien in de aanpak. Zodat wij niet voor maar mét hen de aanpak ontwikkelen.

Kijktips

Vind je de impact van de toeslagenaffaire interessant? Dan is de documentaire ‘alleen tegen de staat’ een aanrader om te kijken. Vijf moeders, vertellen hoe hun leven en dat van hun kinderen is verwoest:
Bekijk documentaire op 2doc.nl

 

Of bekijk het verhaal van kinderen en jongeren zelf. Want wat kinderen hebben meegemaakt, beschrijven zij het beste zelf: 

Meer weten?

Is er iets wat we bij de aanpak niet moeten vergeten? Wil je ook meedenken of meehelpen? Neem contact op met Anouk Sijbenga.

Stuur een email