Ik ben wie ik ben!

Ik ben wie ik ben! Creatief werken geeft meer zelfvertrouwen.

Directie en intern begeleiders van diverse scholen hebben Indigo Preventie benaderd om leerlingen met mogelijke achterstanden te ondersteunen met sociaal-emotionele vaardigheden. Dankzij coronasubsidie zijn we samen met Centrum voor de Kunsten op basisschool CBS Marimba in Spijkenisse het project ‘Ik ben wie ik ben’ gestart. Resultaat: Meer zelfvertrouwen. Meer ruimte voor ontwikkeling. Misschien ook iets voor op jouw school?

Verschillende creatieve vormen zijn ingezet, zoals interactief theater, zang, drama, boetseren en tekenen. Dankzij ‘Ik ben wie ik ben is het zelfvertrouwen van leerlingen versterkt:

Annabelle van Wijk, schoolleider CBS Marimba:

“Wij zijn als school erg dankbaar voor de samenwerking en inzet tussen Indigo Preventie en Centrum voor de Kunsten. We zien dat het werkt en dat de kinderen het leuk vinden. Heel mooi om te zien dat met kleien, tekenen, zingen en drama zelfvertrouwen versterkt wordt. Dit willen we meer in te gaan zetten en daarom gaan we in het najaar 2021 door met deze aanpak.”

Ouder van een leerling: 

“Mijn zoon was altijd een slechte slaper. Ik heb zoveel geprobeerd. Nu doen we elke avond voor het slapen gaan een meditatieoefening. Hij slaapt binnen 5 minuten!”

Praktisch

Kosten: het kan bijvoorbeeld betaald worden uit NPO-budget. Dit omdat het gericht is op het versterken van het sociaal emotioneel welzijn bij leerlingen. 
Voor wie: De aanpak is voor door school geselecteerde leerlingen uit groepen 3 en 4. 
Aantal: maximaal 12 leerlingen. 
Tijdsduur: de aanpak beslaat 15 weken en duurt 1,5 uur per bijeenkomst.  

Ook creatief bouwen aan zelfvertrouwen?

Wil je meer weten of ook meedoen met jouw school? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Mail naar Anouk Sijbenga, Indigo preventie.

Stuur een mail