Aanpak verleidingen

Help je mee bij de Aanpak verleidingen? Kinderen positief beïnvloeden om ‘nee’ te zeggen? 
Het komt geregeld in het nieuws: jongeren in Rotterdam die met messen op straat lopen, anderen bedreigen of het nodig (denken te) hebben om zichzelf te verdedigen. In diverse gebieden in Rotterdam zijn er zelfs op de basisschool incidenten geweest. Daarom is Indigo Preventie gestart met de zogenaamde Aanpak verleidingen in Rotterdam Noord.

Aanpak verleidingen

Aanpak verleidingen is een voorlichting in de klas, waarbij kinderen met interactief theater van Soulshine Connection aan de slag gaan. Hun doel is om mensen dichter bij elkaar te brengen met theater. Kinderen krijgen voorlichting over de mogelijke gevolgen van het aangaan van verleidingen. Zodat ze minder vatbaar zijn voor verleidingen en zelf een keuze kunnen maken om mee te lopen, het initiatief te nemen of door ‘nee’ te zeggen en iets niet te doen. 

Help; mijn (naakt)foto staat online

Het gaat om verleidingen in de breedste zin: foto’s doorsturen in groepsapps of via social media, een mes accepteren, pakketjes bezorgen voor geld, et cetera.

Samen staan we sterk

Wij pleiten voor een samenwerking met lokale partners, zoals welzijnsorganisaties, wijkagenten en scholen. Met als doel om de pleinen in de wijk beter te bemannen en leuke activiteiten te organiseren, zodat er minder rondgehangen kan worden. Tevens is meer toezicht belangrijk in de wijk voor de veiligheid, gesprekken met ouders over opvoeding én alles wat verder maar nodig en mogelijk zou kunnen zijn.


Hoe deze aanpak in zijn werk gaat, lees je in Jong010

Doe je mee?

Dus:

  • Leerkrachten: nodig ons uit voor een voorlichting.
  • Welzijnspartners, wijkagenten en scholen: help toezicht houden en jongeren en kinderen bezighouden. (Specifiek voor scholen; misschien is er nog NPO-budget over? Want van daaruit kan dit 100% gefinancierd worden) 
  • En gemeenteambtenaren: speelt dit ook in jullie gemeente? Dan gaan we graag in gesprek of we iets voor jullie kunnen betekenen. 

En vergeet vooral niet om het gesprek aan te gaan. We helpen graag. 

Vragen en contact

Benieuwd naar de mogelijkheden of vragen? Mail naar Anouk Sijbenga, Preventiedeskundige Indigo Rijnmond. 

Stuur een mail