Ondersteuning op scholen

Ondersteuning op scholen

200x200+blije+meisjes.png

Om leerlingen goed te kunnen bijstaan, is het belangrijk dat u de signalen vroegtijdig herkent. Wij ondersteunen teamleden en management van scholen bij het bevorderen van een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling en het voorkomen van gedragsproblemen.

Indigo preventie maakt zich sterk voor kinderen in het onderwijs

Ons aanbod bestaat uit projecten op maat, training en coaching voor leerlingen, leerkrachten en (in het basisonderwijs) begeleiding van de ouders.

Welke signalen herken ik?

  • een kind/leerling is druk en opstandig, luistert niet goed, maakt ruzie of pest andere kinderen;
  • een kind/leerling kan niet goed voor zichzelf opkomen en vindt het moeilijk om contact te leggen of samen te spelen met leeftijdgenoten;
  • een kind/leerling valt niet op in de klas, is de grijze muis. U vraagt zich soms af of de leerling eigenlijk wel op school was;
  • een kind/leerling vraagt veel bevestiging of hij/zij iets wel goed doet, doet uitspraken als "ik kan ook helemaal niks, het lukt me toch niet of niemand vindt me aardig", misschien klaagt het kind ook wel regelmatig over buikpijn, hoofdpijn of slecht slapen;
  • een kind/leerling ziet er erg tegenop om naar de middelbare school te gaan.

Ook kan het zijn dat de communicatie met de ouders niet goed verloopt. Indigo preventie biedt de mentor en de leerkracht een helpende hand bij hun vragen (over de omgang met) leerlingen die psychische klachten hebben.

Contact opnemen

Wanneer u merkt dat u door bovengenoemde problematiek niet goed in staat bent om les te geven of als u zich zorgen maakt over bepaalde leerlingen, neem dan contact op met een vestiging in uw regio om de mogelijkheden voor uw leerling(en) te bespreken.

Wij denken graag en vrijblijvend met u mee. U kunt contact opnemen met onze informatieservice via 088-357 17 77 voor een persoonlijk gesprek.

Voorlichting over alcohol, drugs, gamen en internetgebruik

DrugsKompas is er voor jongeren (12-23 jaar) uit de regio Den Haag en Zoetermeer die vragen hebben over alcohol en/of andere drugs. Ook ouders, docenten en intermediairs kunnen voor vragen bij ons terecht.