Training Puberteit en ik’ voor groep 8

Grensoverschrijdend gedrag: hoe maak je dit bespreekbaar in groep 8? De onthullingen bij de Voice of Holland zijn je vast niet ontgaan: seksueel grensoverschrijdend gedrag is onderwerp van gesprek. Het kabinet komt in actie en gaat inzetten op preventie! Indigo Preventie draagt hier uiteraard haar steentje aan bij; met de training Puberteit en ik. Meld jouw groep 8 nu aan!

Gelukkig durven steeds meer slachtoffers naar buiten te treden met hun verhaal. Hierdoor leren we dat seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak voorkomt en de impact omvangrijk is of kan zijn. Het overkomt meisjes/ vrouwen en jongens/ mannen in verschillende situaties. Denk aan school, werk en sportclubs of cafés. Door het delen van deze negatieve ervaringen rijst de vraag: ‘Hoe houden we respect voor elkaars wensen en grenzen? Wat kan ik wél zeggen en doen?! Hoe groeit een nieuwe generatie op met respect voor elkaar?

Leerling: “Ik ga sturen dat ze mooie dikke billen heeft .” Vriend twijfelachtig: “Zou je dat wel doen?” Leerling: “Ik heb het nu al verstuurd!”

Bekijk de video

Herken je dit?

Herken je dit of iets soortgelijks van grensoverschrijdend gedrag? En vind je dat je er iets aan kan of moet doen? Meld je groep 8 dan aan voor de training ‘Puberteit en ik’. Daarin werken we aan het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen. We vergroten de seksuele weerbaarheid en kennis over seksuele ontwikkeling, wensen, grenzen en puberteit. 
Wat leert groep 8 van de training ‘Puberteit en ik’?

  • Hoe wil ik gezien en benaderd worden.
  • Grenzen van mijzelf en de ander.
  • Wat gebeurt er in het lichaam van een (pre)puber.
  • Hoe maak en onderhoud ik vriendschappen.
  • Wanneer ben je verliefd en wat kan je doen.
  • Invloed van social media en hoe kan je daar mee omgaan.
  • Zo groeit er weer een nieuwe generatie op met respect voor elkaars wensen en grenzen!

Hoe?

De jongens en meisjes van groep 8 krijgen apart van elkaar de training. Die bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Zo kunnen we focussen op specifieke vragen per sekse. Dit draagt bij aan de veiligheid en openheid in de groep en maakt de thema’s rondom puberteit en seksualiteit makkelijker bespreekbaar. De focus ligt op het doorbreken van taboes en de leerlingen zelf laten nadenken. De bijeenkomsten voor de jongens en meiden zijn bij voorkeur na elkaar. 

Locatie en ouders

We komen daarvoor graag op jullie school. En aanvullend volgt er op de school (of indien gewenst) online een ouderbijeenkomst.

Interesse?

Wij gaan graag in gesprek om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. En stellen dan een passende offerte voor je op.

Mail naar preventie@indigorijnmond.nl