Gesprekken met een psycholoog

Behandeling bij Indigo

Gesprekken met een psycholoog, psychotherapeut of psychiater helpen u wellicht al enorm. Een kortdurende behandeling kan worden ingezet wanneer de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn. Bij Indigo bestaat een behandeling uit gemiddeld 5, 8 of 12 gesprekken met een psycholoog, psychotherapeut of psychiater bij u in de buurt.

Verwijzen

Voor lichte psychische klachten helpt uw huisarts of een praktijkondersteuner ggz u eerst. De praktijkondersteuner helpt de huisarts bij het stellen van een diagnose, geeft advies over de behandelmogelijkheden en biedt kortdurende hulp. U krijgt hierdoor eerder, korter en dichtbij hulp. Poh-ggz valt onder de huisartsenzorg en is voor u kosteloos. De poh-ggz kan u helpen als er sprake is van klachten, bijvoorbeeld bij rouwverwerking, of bij relatieproblemen. Voor verwijzing naar de generalistische basis GGZ moet er spraken zijn van een DSM-V stoornis.

Als uw klachten wat zwaarder zijn kan uw huisarts of praktijkondersteuner u niet helpen. Uw huisarts verwijst u door naar een behandelaar van Indigo. Uw behandeling bij Indigo is altijd kortdurend. De gesprekken kunnen worden ondersteund met een internetbehandeling en groepstraining.

Uw klachten nemen we serieus

Indigo hulpverleners zijn geschoold om met het KOP-model te werken. Dit betekent dat er wordt gekeken naar de Klacht, de Omstandigheden en de Persoonlijke stijl. De omstandigheden, daar kunt u niet altijd snel wat aan doen. Daarom richten we ons op de persoonlijke stijl, de draagkracht van mensen. Wij werken met effectief bewezen behandelingen en interventies, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR aan uw klachten.

Vragen over de behandeling

Indigo is onderdeel van Parnassia Groep. Wij helpen u graag een oplossing te vinden voor uw klachten of problemen. 

Welke keuze voor zorg u ook kiest, u heeft er waarschijnlijk vragen over. In de folder 'Wat kunt u van ons verwachten?' leest u praktische informatie over het intakegesprek, de kosten en over uw rechten. In de folder "Uw behandeling bij Indigo" wordt in 6 stappen uitgelegd wat relevant is bij uw behandeling en hoe u zich kunt voorbereiden. Hierin leest u ook welke informatie met de huisarts wordt uitgewisseld.

Hoe werken wij samen met huisartsen en partners in de regio?

Hoe meten wij cliënttevredenheid en behandeleffect?

Uitgebreide informatie over ziektebeelden en behandelingen staat  beschreven op www.parnassiagroep.nl.

Voor een behandeling bij Indigo is een verwijsbrief van uw huisarts nodig!