Nieuws

Nieuws van Indigo

14 april 2022

200+x+200+nieuws+cool+little+kids.png

Bang voor onbekende mensen, angst om alleen te zijn, moeite met afscheid nemen: herken jij je peuter of kleuter hierin? En woon je in Rotterdam? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor aan het onderzoeksproject Cool Little Kids. 

Cool Little Kids is een onderzoeksproject van Universiteit Leiden in samenwerking met o.a. Indigo Preventie en gemeente Rotterdam voor ouders met een kind van 3-6 jaar dat vaak verlegen of angstig is. We willen erachter komen hoe we ouders het beste kunnen helpen om hun kind dapperder te maken en angstproblemen te voorkomen.

Wat houdt het in? 

Als je je aanmeldt, kun je meedoen aan een online training. Wel wordt er gevraagd of je nog wat vragenlijsten wilt invullen, zodat je ons kan helpen bij een onderzoek.  De online training bestaat uit:

  • 6 bijeenkomsten van 1,5 uur met ouders van 6-8 andere kinderen uit Rotterdam en 2 trainers. 
  • Je leert begrijpen waarom jouw kind bang of verlegen is en gaat samen met de trainer aan de slag om jouw kind dapperder te maken.
  • De bijeenkomsten zijn online en vinden plaats via zoom.

Bekijk de video!

Bekijk ook onderstaande video waarin we je stap voor stap uitleggen wat je kan verwachten!

Is Cool Little Kids iets voor mij? 

Is jouw kind vaak verlegen of angstig? Het kan als ouder soms lastig zijn hiermee om te gaan. Herken jij jouw kind hierin? Dan is dit project voor jou bedoeld! De criteria om mee te doen zijn daarnaast: 

  • Jouw kind is 3-6 jaar
  • Je woont in Rotterdam of je kind zit op school in Rotterdam
  • Hij of zij heeft meer last van verlegenheid of angst dan zijn/haar leeftijdsgenootjes
  • Jouw kind is niet voor angstproblemen onder behandeling 
  • Je spreekt de Nederlandse taal

Meer info en aanmelden

De eerstvolgende startdatum is woensdagavond 6 maart 2024. Je kunt je gratis en vrijblijvend aanmelden voor de training via onderstaande button. Meld je snel aan, want vol = vol! Houd de website van de Universiteit Leiden in de gaten voor nieuwe data. 

Meld je aan Meer informatie