Cursus

Componence Asset List

afbeelding+KERS.png

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar waarvan een ouder of ander familielid drie maanden of langer
geleden is overleden.

Leren omgaan met verlies
In de KERS-groep kom je andere kinderen tegen die ook een dierbare hebben verloren. Tijdens de bijeenkomsten delen we onze verhalen met elkaar, lezen we verhalen en gedichten voor, doen we bewegingsspelletjes en maken we creatieve opdrachten om onze gevoelens te kunnen uiten en manieren te vinden om beter om te leren gaan met het verlies.

Als er iemand is doodgegaan die voor jou heel belangrijk is, verandert er plotseling veel in je leven. Allerlei gevoelens en gedachten wisselen elkaar af. Soms ben je boos, dan weer verdrietig. Of je bent bang dat er nog iemand dood zal gaan of je hebt last van schuldgevoelens. Soms voel je niks terwijl je vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Of je voelt je eenzaam. Dit alles heet rouwen: het omgaan van het verlies van een dierbare.

Jij bent niet de enige met zo’n groot verlies! Er zijn nog meer kinderen die iemand zijn kwijtgeraakt omdat diegene is doodgegaan. Het kan fijn zijn om met andere kinderen samen te zijn die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij.

 

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam
  • 31 jan.

    31 januari 2022, 15:30 - 17:00 uur

Rotterdam

Kralingen-Crooswijk-Noord , Rotterdam - De exacte locatie wordt op een later moment bekend gemaakt.
  • 08 feb.

    08 februari 2022, 15:30 - 17:00 uur

Informatie

Duur
8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Training
Kosten
Gratis