Nieuws

Nieuws van Indigo

17 januari 2022

200x200-jonge-man.jpg

Voel jij je somber? Misschien omdat de lockdown eindeloos lijkt te duren? De dagen donker, nat en koud zijn? Of omdat het niet lukt om met je goede voornemens te starten? Indigo zet 5 tips op een rij om sombere gevoelens aan te pakken.

Maandag 17 januari is het Blue Monday. Deze dag is ooit bedacht door een Britse psycholoog en zou volgens zijn berekening de meest depressieve dag van het jaar zijn. Pure onzin natuurlijk, want niemand kan voor jou bepalen hoe jij je moet voelen op deze dag. Sta eens stil bij je eigen gevoel en onderneem actie als dat noodzakelijk is. Dat kan op iedere dag van het jaar. Toch een steuntje in de rug nodig? Hieronder vind je onze 5 tips om jouw baaldag iets dragelijker te maken.  

1. Praat erover

Geef toe dat je niet lekker in je vel zit. Helemaal niet erg, dat heeft iedereen wel eens. Praat erover. En als dit sombere gevoel wekenlang aanhoudt, stap eens naar je huisarts.    

2. Doe iets wat je leuk vindt

Lachen doet een mens goed, het lucht op en heeft een positief effect op je stemming. Zoek iets waardoor jij een lach op je gezicht krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar een grappige film of cabaret. Of kook je lievelingseten of neem spontaan wat vrije uren op.

3. Denk aan je gezondheid

Goed eten en sporten hebben een positief effect op de mentale gezondheid. Misschien heb je daar helemaal geen behoefte aan als je een baaldag hebt, maar je hoeft het niet gelijk groots aan te pakken. Loop bijvoorbeeld tijdens de lunch een rondje buiten, eet gevarieerd en grijp niet naar alcohol, sigaretten of drugs. 

Gratis training Stoppen met roken

Een steuntje in de rug nodig bij het stoppen met roken? Haak nog aan bij de gratis training Stoppen met roken in Den Haag, die 24 januari start, op locatie én coronaproof (we houden je na aanmelden op de hoogte van de coronamaatregelen). Meld je snel aan!

Aanmelden

4. Schrijf gelukkige herinneringen op 

Schrijf eens de dingen of gebeurtenissen op een rijtje die je gelukkig maken of waarvoor je dankbaar bent. Stop al deze gebeurtenissen in een pot. Elke nieuwe gelukkige herinnering doe je erbij. Heb je weer eens een baaldag? Pak dan een willekeurige herinnering uit de pot en denk terug aan die mooie momenten. 

5. Geef positiviteit door

Misschien zijn er ook anderen in jouw omgeving die net dat beetje extra aandacht nodig hebben. Bel ze eens of stuur ze een berichtje. Een ander helpen, geeft positieve energie terug.

Indigo helpt

Kom je niet los van je sombere bui(en)? Dan is Indigo er. Wij hebben diverse workshops en trainingen waardoor je zelf weer meer grip op je leven krijgt. Denk aan de trainingen: assertiviteit, mindfulness en omgaan met angst. Ook hebben we laatst het webinar beter omgaan met gedachten gegeven. Het webinar kun je hier terugkijken.

Den Haag

Woon je (in de buurt van) Den Haag? Vanaf januari starten er een aantal eendaagse workshops en meerdaagse trainingen in Den Haag op locatie. Speciaal voor 55+’ers organiseren we ook een aantal gratis workshops.

Rotterdam

Ook in Rotterdam organiseren we veel, onder andere 2 trainingen. 1 voor ouders: Mindful parenting voor meer handvatten en rust in de opvoeding. En 1 voor jongeren (12-18 jaar): STARr om beter om te gaan met stress en/of somberheid. 

Meer informatie 

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Onze collega’s zitten voor je klaar. Je kunt mailen of ons bellen op 088 – 357 17 77.