Cursus

Componence Asset List

Mindful+Parenting+200x200.png

8-weekse online cursus voor ouders van 27-35 jaar om bewuster op te voeden en meer te genieten van het ouderschap.

Woon of werk je in Rotterdam en ben je tussen de 27 en 35 jaar? Heb je ook jonge kinderen en is het soms wat teveel in je gezin vanwege corona? Draai(de) je overuren? Of liepen/ lopen werk en privé te veel door elkaar heen? Logisch dat je je niet fijn voelt of voelde – en dat kan soms nog maanden nasudderen. Volg dan deze online training. Hierin leer je omgaan met de dagelijkse hectiek van het ouderschap en de coronastress, bewuster op te voeden en meer te genieten van het ouderschap.

“Door alle toestanden met corona voel ik me overal tekort schieten, thuis naar mijn kinderen, naar mijn man, maar ook naar mijn baas. En richting vrienden.”
“Ontspannen lukt niet meer; ik mis rust en overzicht.” 
“Ik ben geen leuke vader of moeder (meer).”

Wat leer je in de online training Mindful parenting

In deze bewezen effectieve training (evidence based) gaat het niet om de theorie, maar vooral om het ‘doen’ en eigen maken van de theorie:

 • Je staat stil bij de stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap.  
 • Je traint je vermogen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn bij de opvoeding van je kinderen. 
 • Ook oefen je hoe je effectiever kunt omgaan met je eigen emoties. 

Online

Je volgt de training via je eigen computer of laptop, op een plek die jij wilt. Er is veel ruimte voor interactie: je krijgt opdrachten en gaat daarmee oefenen. Ook kun je reageren op stellingen en uiteraard vragen stellen en ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers (maximaal 8). 

Ook thuis oefenen

Daarnaast ga je thuis oefenen! Je wilt immers je gedrag veranderen en daar hoort oefenen bij. Hoe meer je oefent, hoe meer winst voor jezelf.

Wat levert het op

Na het volgen van de training: 

 • Kun je meer genieten van je ouderschap
 • Ben je meer in het moment aanwezig.
 • Ben je meer accepterend en minder oordelend in opvoedsituaties.

En dat maakt dat je jezelf weer een leukere mama, papa én werknemer of vriend voelt. En je bent weer fijn in balans!  

Praktische informatie

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur op woensdagavond. En een extra terugkombijeenkomst na een aantal weken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande aanmeldknop. Na aanmelden volgt een telefonisch kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten. Dan kijken we samen of de training bij past bij je wensen en wat je nodig hebt.

Meld af als je niet kan

Mocht er toch iets tussen komen? Meld je dan af; dan kan iemand anders in jouw plaats meedoen.

Tot slot: nog enkele opmerkingen

 • Deze training is speciaal en alleen bedoeld voor 27-35-jarigen die wonen of werken in Rotterdam. Want de gemeente subsidieert dit. Daarom is het ook gratis. 
 • Meer informatie op: Mentaal fit na corona.
 • Daar zie je ook andere gratis activiteiten zoals een chat, training Minder Piekeren en een webinar. Alles om je weer fit en fijner te voelen na corona. Misschien ook iets voor jou?
 • Is een activiteit volgeboekt? Of staat er ‘geen datum beschikbaar’? Klik dan op de knop Contact opnemen. Laat je gegevens achter en je krijgt bericht wanneer je aan de (nieuwe) training kan deelnemen.

De training start woensdag 27 oktober 2021 en duurt tot woensdag 15 december. De terugkombijeenkomst vindt plaats op 26 januari 2022.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Online training , Rotterdam
 • 27 okt.

  27 oktober 2021, 20:00 - 22:00 uur

Informatie

Duur
Online training: 8 x 2 uur | plus een terugkombijeenkomst online
Type
Online cursus, Training
Kosten
Gratis