Cursus

Componence Asset List

STARr+en+Mindful+Parenting.png

Deze training is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar (op het voortgezet onderwijs)

Wat is het?

Tijdens de Struggle-less training ga je met leeftijdsgenoten aan de slag met oefeningen die je helpen om te gaan met situaties die je stress of spanning bezorgen.
In een groep kom je 8 keer 1,5 uur bij elkaar en je werkt vanuit een werkboek. Vaak hebben deelnemers last van milde angst of somberheidsklachten. 

Waarom?

In de Struggle-less training leren jongeren vaardigheden om makkelijker met dingen om te gaan. De training bestaat uit vier onderdelen:

  • SOLVE (probleem oplossen): Jongeren leren hoe ze problemen op een goede manier kunnen oplossen.
  • THINK (cognitieve herstructurering): Jongeren leren niet-helpende gedachten op te sporen en te herkennen. Vervolgens leren ze gedachten bedenken die wél helpen.
  • ACT (gedragsactivatie): Jongeren leren dat we ze doen invloed heeft op gevoel. Door activiteiten te doen die een goed gevoel geven, ervaren ze dat de stemming verandert.
  • RELAX (ontspanning): Jongeren leren omgaan met stress door middel van ontspanningsoefeningen.

Er is ook een speciale brugklas editie: Training voor brugklassers die handvatten willen om om te gaan met struggles, zoals nieuwe vrienden maken, je plek vinden in de groep, wennen aan het schoolsysteem en omgaan met nieuwe verantwoordelijkheid. De training bestaat uit dezelfde vier onderdelen als de reguliere Struggle less training. Bij de beschikbare trainingen wordt aangegeven als het een brugklas editie is.

Tip: voordat je je aanmeldt, bekijk het volgende filmpje even zodat je weet wat je kunt verwachten bij deze training!

Voor meer informatie over de Struggle-less training:

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Zuid

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam Zuid - Deze training start waarschijnlijk in mei 2024. De exacte startdatum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast! Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.
  • 13 mei

    Training op locatie | Wanneer: mei 2024 (exacte startdatum volgt)

    13 mei 2024, 00:00 - 00:00 uur

Informatie

Duur
Online of op locatie | 8 bijeenkomsten van 1,5 uur of 3-daagse training
Type
Training
Kosten
Gratis