Cursus

Componence Asset List

STARr+en+Mindful+Parenting.png

Wat is het?

Tijdens de STARr training ga je met leeftijdsgenoten aan de slag met oefeningen die je helpen om te gaan met situaties die je stress of spanning bezorgen.
In een groep kom je 8 keer 1,5 uur bij elkaar en je werkt vanuit een werkboek. Vaak hebben deelnemers last van milde angst of somberheidsklachten. 

Waarom?

In de STARr-training leren jongeren vaardigheden om makkelijker met dingen om te gaan. De training bestaat uit vier onderdelen:

 • SOLVE (probleem oplossen): Jongeren leren hoe ze problemen op een goede manier kunnen oplossen.
 • THINK (cognitieve herstructurering): Jongeren leren niet-helpende gedachten op te sporen en te herkennen. Vervolgens leren ze gedachten bedenken die wél helpen.
 • ACT (gedragsactivatie): Jongeren leren dat we ze doen invloed heeft op gevoel. Door activiteiten te doen die een goed gevoel geven, ervaren ze dat de stemming verandert.
 • RELAX (ontspanning): Jongeren leren omgaan met stress door middel van ontspanningsoefeningen.

Tip: voordat je je aanmeldt, bekijk het volgende filmpje even zodat je weet wat je kunt verwachten bij deze training!

Stuur voor de mogelijkheden voor jongeren van 17 en 18 jaar een mail naar preventie@indigorijnmond.nl.

Voor meer informatie over de STARr training:

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Schiebroek

Rotterdam Schiebroek - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan. LET OP: deze training zal (bij voldoende aanmeldingen) in het najaar 2023 starten. De exacte data en locatie volgen op een ander moment. Aanmelden kan alvast!
 • 12 sep.

  Training op locatie | 12 - 16 jaar | Startdatum: najaar 2023

  12 september 2023, 15:30 - 17:00 uur

Rotterdam Zuid

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam Zuid - Deze 3-daagse training vindt plaats in de meivakantie op 1, 2 en 3 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.
 • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam Zuid

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam Zuid - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.
 • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
Online of op locatie | 8 bijeenkomsten van 1,5 uur of 3-daagse training
Type
Training
Kosten
Gratis