Nieuws

Nieuws van Indigo

10 november 2023

mantelzorg+200.jpg

Vandaag, 10 november, is de Dag van de Mantelzorg, dé dag waarop in heel het land mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Een naaste, vriend of familielid met een psychisch probleem en/ of verslaving helpen is niet niks. Hoe blijf je zelf overeind?

Misschien drink je wekelijks koffie met een depressieve buurvrouw? Wandel je regelmatig met een vriend die wil stoppen met drinken? Of zorg je al jaren voor een familielid met schizofrenie? Als je zorgen hebt over een naaste met een psychisch probleem en/of een verslaving, loop je het risico dat je zelf ook psychische klachten krijgt door overbelasting. Het is dus óók van belang om zelf overeind te blijven. Wij kunnen je daarbij helpen met een cursus of training. bijvoorbeeld: 
 
- Zorgen voor een naaste 
- Stoppen met piekeren 
- Meer regie 
- Lekker slapen 
- Ontspanningstechnieken 

Een volledig overzicht van al onze cursussen (ook voor kinderen) vind je hier

Webinar familie en naasten terugkijken 

Lees eventueel meer over wat we vanuit Indigo voor familie en naasten kunnen betekenen. Hierin zie je ook een webinar, boordevol tips voor familie en naasten! Dateert uit 2017, maar met nog steeds veel informatie en tips waar je zeker wat aan hebt. Het duurt een uur. Je kunt je gegevens achterlaten en dan ontvang je de uitzending en kun je het terugkijken.