Anouk: 'Ik heb nu meer rust in mijn hoofd'

200x200-voluit-leven-indigo.jpg
Anouk (42 jaar) werkt als docent op de Hogeschool, ze heeft twee dochters (5 en 6 jaar) en houdt van kickboksen en yin yoga. Via de nieuwsbrief van Indigo Preventie komt Anouk in 2020 de training Voluit leven tegen. Na de training Mindfulnes is deze training volgens Anouk een volgende stap in haar persoonlijke ontwikkeling.

Wat vond je van de training?

Ik had er heel veel zin in en het bleek inderdaad een goede tijdsinvestering te zijn. Het bijbehorende boek vond ik heel fijn. De trainster was heel vriendelijk en constructief. De groep was heel divers, dit triggerde in de zin dat de verschillende inzichten inspirerend waren. Het bijbehorende huiswerk was goed te doen.

'Soms moet je accepteren wat je niet kunt veranderen'

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd en hoe werkt dat door in
het dagelijks leven? Doe je dingen nu anders?

Als ik pieker maak ik nu vaak gebruik van het zinnetje Ik heb de gedachte dat. Daardoor hou ik ze wat meer op afstand en laat ik mezelf minder meeslepen. Zo heb ik meer rust in mijn hoofd. Ik verzet mij nu ook minder snel als ik mij vervelend voel. Als ik bijvoorbeeld pijn in mijn buik heb probeer ik erbij te blijven in plaats van me ertegen te verzetten. We hebben er bij stilgestaan dat het leven niet alleen maar leuk is. Soms moet je accepteren wat je niet kunt veranderen.

Wat zou je zeggen tegen andere mensen die deelname overwegen?

Ik zou het iedereen aanraden omdat je er veel aan hebt en je het heel goed kunt toepassen in het dagelijks leven. Eigenlijk zou iedereen die iets in zijn leven wil veranderen de training moeten volgen.

Training of workshop Voluit leven

Wil jij net als Anouk ook ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en leren hoe je dat meer centraal zet? We organiseren regelmatig een training of workshop Voluit leven. Lees meer informatie of bekijk alle data en locaties. 

Lees meer