Nieuws

Nieuws van Indigo

25 maart 2024

Pleinverhalen200.jpg

Een oud-deelnemer maakte een gave rap over wat de training Pleinverhalen hem bracht. Zie https://www.indigowest.nl/cursussen/cursus/-/pleinverhalen-8-12-jr voor meer informatie en om de complete rap te horen!

'Op school is dit een nieuwe start, met de Ik-krachten in mijn kop voel ik me nu top'.

Pleinverhalen is een groepstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar die moeilijk aansluiting vinden en niet lekker in hun vel zitten. Zij vinden het lastig voor zichzelf op te komen, zijn snel uit het lood geslagen bij tegenslag of stellen zich bepalend op, waardoor andere kinderen hen uit de weg gaan.

Fictief plein

Pleinverhalen vindt plaats op een fictief plein. Op het plein gebeurt iedere dag van alles: leuke dingen, maar ook lastige of minder leuke dingen. Deze situaties zijn het uitgangspunt voor het leren van sociaal-emotionele vaardigheden in de training. Omdat de situaties zo herkenbaar zijn, is het voor kinderen eenvoudig om ze te verbinden aan eigen ervaringen. Anders dan in de meeste trainingen staan niet alleen de oefeningen centraal, maar is de verhaallijn even belangrijk en dit verhaal wordt door middel van wekelijkse luisterfragmenten verteld. Het is een training voor 8-12 jarige kinderen en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten.

De training is inmiddels uitgebreid gepilot en wat we hoopten is gelukt: de kinderen vinden de training leuk en ze leren er belangrijke vaardigheden. Een fijn element in de training is het werken met IK-krachten, bijv. 'Ik kan anderen niet veranderen', 'Ik mag nee zeggen', 'Als iets niet lukt, dan kom ik daar overheen' of 'Ik ben goed zoals ik ben'.

Meer weten?

Deelname is kosteloos voor kinderen woonachtig/schoolgaand in Gemeente Rotterdam. Meer weten? Mail preventie@indigorijnmond.nl.