Cursus

Componence Asset List

Pleinverhalen+1.png

De groepstraining Pleinverhalen is voor kinderen van 8 tot 12 jaar met milde sociaal-emotionele uitdagingen in hun dagelijks leven. Dit is terug te zien in hoe zij omgaan met anderen en/of zichzelf. De groep is divers, maar wat de kinderen delen is ‘sociaal onhandig’ gedrag. In acht wekelijkse bijeenkomsten werken we aan het versterken van de sociale vaardigheden van de kinderen.

Bekijk de video

Pleinverhalen vindt plaats op een fictief plein. Op het plein gebeurt iedere dag van alles: leuke dingen, maar ook lastige of minder leuke dingen. Deze situaties zijn het uitgangspunt voor het leren van sociaal-emotionele vaardigheden in de training. Omdat de situaties zo herkenbaar zijn, is het voor kinderen eenvoudig om ze te verbinden aan eigen ervaringen. Anders dan in de meeste trainingen staan niet alleen de oefeningen centraal, maar is de verhaallijn even belangrijk en dit verhaal wordt door middel van wekelijkse luisterfragmenten verteld.

Pleinverhalen werkt aan de volgende sociaal-emotionele vaardigheden:

 • contact maken
 • stop/nee zeggen
 • vragen of je mee mag doen
 • reageren op afwijzing
 • sorry zeggen
 • samenwerken/overleggen
 • complimenten geven en complimenten ontvangen

Vaardigheden als jezelf voorstellen, anderen groeten, luisteren naar de ander, vragen of je iets mag lenen, feedback geven, feedback ontvangen, omgaan met kritiek, een probleem oplossen en iemand bedanken komen ook aan bod.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar preventie@indigorijnmond.nl.

Rap deelnemer

Een tevreden deelnemertje van deze cursus maakte een mooie rap over Pleinverhalen.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Alexander

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze training start waarschijnlijk in oktober, de exacte startdatum wordt op een later moment bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast!
 • 01 okt.

  Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

  01 oktober 2024, 00:00 - 00:00 uur

Rotterdam Zuid

Slinge 250, 3085 EX Rotterdam Zuid - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. | Locatie: Huis van de Wijk het Middelpunt
 • 12 sep.

  Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

  12 september 2024, 15:30 - 17:00 uur

Informatie

Duur
8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Ouderavonden, Training
Kosten
Gratis