Nieuws

Nieuws van Indigo

09 januari 2023

politie+en+ggz.jpg

De succesvolle pilot van het Politie GGZ Programma heeft een vervolg gekregen! Hierin werken (wijk)agenten en casemanagers van het suïcidepreventieprogramma SuNa Indigo Preventie samen om suïcide tegen te gaan. Vanaf januari 2023 is de aanpak voor geheel Rotterdam, Krimpen en Capelle aan den IJssel beschikbaar. 

Kern van de aanpak is: wijkbewoners met (vage) suïcidale gedachten, waarbij (wijk)agenten een ‘niet pluis’ gevoel hebben, worden na beoordeling door het Politie GGZ Programma (PGP), aangemeld voor ondersteuning door een SuNa casemanagers. Het PGP kan slechts eenmalig interveniëren, de SuNa casemanager kan maximaal een half jaar ondersteuning bieden en mensen motiveren voor, en toe leiden naar zorg. Bekijk de factsheet voor meer informatie over de aanpak.

Normaliter biedt SuNa ondersteuning aan mensen na een suïcidepoging. Met deze aanpak werken we preventiever, we zetten in op het voorkomen van een suïcide(poging) en daarmee het voorkomen van veel leed bij de mensen zelf, maar ook hun familie en professionals die met een suïcide(poging) te maken krijgen.

Meer weten?

Behoefte aan een workshop m.b.t. signaleren en bespreken van suïcidale gedachten en/of gedrag? Of samen met ons werken aan preventie van suïcide? Neem contact op met Maria Smedts m.smedts@indigorijnmond.nl