Nieuws

Nieuws van Indigo

17 januari 2024

inspiratiedag.jpg
Hoe kun je als gemeente gezinnen met ouders met psychische problemen en/of een verslaving beter ondersteunen? Kom naar de Inspiratiedag van het Trimbos-instituut en ga met handvatten naar huis. Reserveer dinsdag 19 maart alvast in je agenda!
 

1 op de 4 kinderen in Nederland groeit op met een ouder met psychische problemen en/of een verslaving. De afkorting voor deze groep is KOPP/KOV: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV). Deze kinderen lopen meer kans om zelf ook problemen te krijgen.
 
Als gemeente kun je veel doen om gezinnen te ondersteunen. Tijdens de Inspiratiedag van het Trimbos-instituut leer je hoe je kinderen uit deze groep herkent. Ook leer je hoe je de ondersteuning in jouw gemeente kunt organiseren. En je spreekt vakgenoten over de uitdagingen en kansen die je tegenkomt.

Indigo Preventie is uitgenodigd om een deelsessie te verzorgen over de aansluiting bij de volwassen GGZ in het Rijnmond gebied. Preventiedeskundige Anouk Sijbenga zal deze sessie geven en ook iets vertellen rondom haar eigen KOPP/KOV ervaringsverhaal.
 
Je bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 19 maart van 9.30 - 17.00 uur deel te nemen aan de Inspiratiedag KOPP/KOV. De Inspiratiedag vindt live plaats in de Zalen van Zeven in Utrecht.
 
Als je een bericht wilt ontvangen zodra je je kan inschrijven, dan kun je contact opnemen via koppkov@trimbos.nl.