Aanmelden Indigo online

Mirjam Nekkers

200x200+mirjam.png

Mijn naam is Mirjam Nekkers en ik ben 47 jaar oud. Ik ben Gz-Psycholoog en Gedragstherapeut. Zo’n tien jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van langerdurende behandelingen naar kortdurend behandelen. Dit heeft me enorm gegrepen en geeft me dagelijks energie. Binnen een korte tijd helder krijgen waar de schoen wringt en samen meteen een plan maken en start gaan levert vaak ontzettend veel op. Daarbij vind ik het enorm belangrijk om nadat het probleem duidelijk is geworden snel ook aandacht te hebben voor goede en positieve dingen. Wat gaat er goed en mag niet veranderen? Hoe ziet de toekomst er uit als je behandeling succesvol is afgerond? Hier ruimte voor maken, naast dat doen wat nodig is gericht op je klachten, geeft hoop en energie.

In mijn behandelingen werk ik oplossingsgericht en gebruik ik elementen uit allerlei therapierichtingen, net wat past en aansluit: EMDR, CGT, ACT. Het belangrijkst is dat we samen doen wat werkt. Ik sta daar dan ook ieder contact bij stil. Gaat het de goede kant op, doen we de juiste dingen en voelt ons contact goed?

Wat ik ook met enorm veel passie doe is nieuwe, jonge collega’s leren wat ik zelf zo belangrijk vind in dit vak. Ik geef trainingen, workshops en coach collega’s.

Binnen de digitale poli van Indigo werk ik als regiebehandelaar. Dat betekent dat er niet rechtstreeks afspraken met mij kunnen worden gemaakt. Na intake door een collega wordt er een tweede, korte afspraak gepland met een Klinisch psycholoog of Gz-Psycholoog zoals ik. Hierin staan we stil bij het verhaal, de gestelde diagnose en het plan wat voorligt. Op deze manier werken we altijd in setjes; twee weten meer dan één.

In mijn vrije tijd houd ik van zingen, lezen en klussen. Samen met mijn man en twee zonen van 19 en 21 woon ik in een oud huis. Met dat laatste als hobby hoef ik me dus nooit te vervelen.