Aanmelden Indigo online

Linde de Hoop

200x200+linde.png

Mijn naam is Linde de Hoop, ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als psycholoog voor volwassenen. Ik heb behandelervaring opgedaan in het Amsterdam Medisch Centrum op de seksuologie afdeling. Daar hielp ik stellen en individuen met problemen o.a. wat betreft hun seksualiteit, intimiteit en psychologische gezondheid. Ik heb geleerd om te kijken naar de wisselwerking tussen het lichaam, de psyche en de sociale omgeving waarin een persoon zich bevindt.

Ik werk in Purmerend als psycholoog bij Indigo in de generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (BGGZ). Ook ben ik Praktijk Ondersteuner voor Huisartsen (POH-GGZ) in Edam en Velsen-Noord. Ik help bij problemen zoals o.a. angst, depressie, overspannenheid, aanpassingsproblemen, eenzaamheid, onzekerheid, rouw en relatieproblemen. Ik werk met methoden uit o.a. Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Oplossingsgerichte psychologie, Positieve psychologie, Mindfulness en Cliëntgerichte therapie.

Je mag van mij verwachten dat:

Iedereen kan vastlopen in het leven en ik vind dat niemand daar alleen doorheen hoeft te gaan. Ik vind het belangrijk om samen met jou te kijken naar hoe jij weer verder kan op een manier die bij jou past. Ik doe dat door goed te luisteren en aan te sluiten bij jouw behoeftes. Bij mij gaan we samen onderzoeken naar wat voor jou wél werkt, zonder oordeel, taboe of verplichtingen. Voor mij staat een goede klik, waarbij jij je op je gemakt voelt om te praten over je problemen, voorop. Ik wil graag met jou kijken hoe jij zo snel mogelijk weer het idee hebt zelf verder te kunnen, vanuit je eigen kracht en met de geleerde handvatten, om zo met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

Ook goed om te weten dat:

Iets kort over mij: Ik ben geboren in Gelderland en op mijn zevende verhuisd naar Friesland. Ik ben op mijzelf gaan wonen in Amsterdam e.o. uit voorliefde voor de reuring en gezelligheid van de stad. Ik woon nu in Haarlem, dichtbij het strand, de plek waar ik het meest tot rust kom. Door de meerdere woonplekken heb ik gemerkt dat ik mij goed kan aanpassen en makkelijk contact met anderen maak. In mijn vrije tijd bak en kook ik graag. Ik houd verder van dansen, muziek en naar een museum gaan.