Nieuws

Nieuws van Indigo

29 oktober 2019

regulier_webinar+stress+in+het+gezin.jpg

We denken en praten er vaak over. En voelen het ook geregeld. Maar wat houdt stress nu eigenlijk precies in? Misschien voel je stress door omstandigheden zoals een verlies, een scheiding, financiële problemen? Heb je last van depressieve gevoelens? Of heb je het gewoon té druk? Deze stress kan van invloed zijn op de opvoeding en sfeer binnen je gezin.

Voor deze ouders organiseren we een gratis webinar. Vanaf je bank of tafel thuis kun je de live presentatie volgen op je computer of laptop. Je krijgt inzichten en handvatten hoe je stress in het gezin bespreekbaar kunt maken. En wat je in het contact met je kind(eren) kunt doen. Het is interactief. Dus je kunt ook vragen stellen, die direct beantwoord worden, of na afloop.

Stress; hoe ga je er mee om?

In het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe herken je stress en hoe ga je er mee om?

  • Wat is de invloed van stress op het gezinsleven?

  • Hoe blijf je in verbinding met je kind wanneer je stress ervaart?

  • Wat zijn hulpopties voor jou en je kind?

Wanneer?

Maandag 4 november 2019. Van 20:00 tot 21:00 uur

Komt deze avond of tijd je niet uit? Meld je dan toch aan, want dan kun je later de uitzending terugkijken.

Aanmelden

Meld je nu aan via de oranje aanmeldknop onderaan dit bericht.

Sprekers

  • Suus Bouwhuis, toegepast psycholoog bij Indigo
  • Sandra van Gameren, MSc, gezondheidspsycholoog bij Stichting Kinderbelang.

Meer webinars

Dit webinar is één van de drie webinars die Indigo Rijnmond organiseert. Op 7 oktober werd het webinar over “Het puberbrein” gegeven. Ruim 400 geïnteresseerden hebben de presentatie gevolgd en dit aantal loopt nog op, want je kunt het nog steeds bekijken via www.indigo.nl/indigowestwebinar. Op 9 december 2019 volgt de laatste webinar in de reeks. Dit gaat over emotieregulatie. De webinars worden mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam. Zo bereiken en helpen we op een laagdrempelige manier vooral Rotterdamse ouders en professionals met verschillende thema’s die kinderen aangaan.

Voor Wie?

Dit webinar is toegankelijk voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is, maar met name bedoeld voor ouders die om welke reden dan ook stress in het gezin ervaren.

Wat is een webinar?

Een webinar is een presentatie die plaatsvindt via het internet. Je kunt het webinar rechtstreeks op je eigen computer volgen en de sprekers zien en horen. Het wordt een interactief webinar waarin deelnemers vragen kunnen stellen aan de sprekers.

Meer informatie?

Lukt aanmelden niet of heb je nog vragen? Mail naar preventie@indigorijnmond.nl.