Nieuws

Nieuws van Indigo

30 november 2023

afbeelding1.jpg

Onze collega Mirjam van den Broek deelde een hartverwarmend verhaal over een bijzondere ervaring tijdens de "Hoera, ik Durf" training. Het is een verhaal dat te mooi is om niet te delen.

Mirjam begon haar enthousiaste ervaring met: "Vandaag hadden we de eerste 'Hoera, ik Durf' bijeenkomst, en sommige deelnemers vonden het behoorlijk spannend! Gelukkig maakten een kleurplaat en het meebrengen van knuffels, zoals we hadden afgesproken tijdens het kennismakingsgesprek, al een groot verschil. Er was echter één jongetje dat het echt eng vond. Hij huilde, hyperventileerde en klampte zich vast aan zijn moeder."

Het verhaal kreeg een bijzondere wending toen een moedig meisje hem probeerde gerust te stellen: "Ik vond het ook heel eng, maar ik ben toch gekomen! De angst zit gewoon in je hoofd!" (leeftijd: 6 jaar) Uiteindelijk lukte het hem om te blijven, met de steun van zijn moeder. Mirjam deelde haar trots als 'juf' en zag zelfs een lach verschijnen op het gezicht van het jongetje tijdens het laatste spelletje.

Toen kwam het vervolg van Mirjam op dit verhaal: "Zojuist was de laatste bijeenkomst. Ik kreeg net een berichtje van de moeder van het jongetje dat het zo eng vond: 'We zien echt mooie stappen bij hem. Gisteren moest hij onverwachts meedraaien bij de bovenbouw van de bso omdat er te weinig personeel was in de onderbouw. Hij schakelde heel snel en ging goed mee (voorheen had hij dichtgeklapt en gehuild). Hij heeft zelfs met de voor hem onbekende groepsleiding gesproken en aangegeven dat hij bepaalde dingen niet mocht eten vanwege zijn allergie. Voor hem zijn dit echt grote stappen, waar hij trots op is. En wij ook. Ik heb hem gedurende de bijeenkomsten ook echt zien groeien. Heel fijn om te zien!'"

Deze prachtige verhalen tonen de impact van de "Hoera, ik Durf" training en vergelijkbare interventies zoals "Leer te Durven," "Struggle Less/STARr," en "Boost je zelfvertrouwen/COMET." Voor ouders van kinderen tussen 3-6 jaar is er ook "Cool Little Kids." Mocht je een kind kennen dat moeite heeft met openstellen, huilen, verlegenheid of angst, overweeg dan deze programma's die mogelijk een positieve verandering kunnen brengen.