Nieuws

Nieuws van Indigo

03 juni 2024

thuan+ni+200.jpg

Bij anonieme eHealth worden online modules gecombineerd met (digitaal) contact met behandelaars. Anonieme eHealth is voor volwassenen met somberheid-, angst- en paniekklachten, en het als drempel ervaren om herkenbaar hulp te zoeken. Indigo ontvangt subsidie van het Zorginstituut Nederland om dit aanbod voor deze groep mensen te kunnen bieden. Thuan-Nhi, psycholoog en preventiedeskundige bij Indigo, vertelt hierover. 

Thuan-Nhi: "Het is mooi dat er zo’n laagdrempelig aanbod bestaat. Het is fijn om te merken dat deze groep cliënten door middel van dit aanbod de weg naar hulp voor mentale klachten vindt. Zij zouden anders geen hulp zouden zoeken, bijvoorbeeld vanwege schaamte of teleurstellende eerdere ervaringen. Zij vinden hier een veilige plek om aan zichzelf te werken, ook voor degenen die terugval ervaren. Ik vind het zelf erg waardevol om te zien dat cliënten, zelfs al is het anoniem en online, zich begrepen, gezien en gehoord voelen en zich niet alleen voelen in hun proces. De toegevoegde waarde van anonieme eHealth zit hem dus niet alleen op praktisch, maar ook op emotioneel gebied. 

Een weg naar professionele hulp 

Cliënten die de module en/of het online contact met mij als behandelaar actief gebruiken, ervaren het als betekenisvol. Ik hoor regelmatig dat zij het prettig vinden dat de berichten in de digitale omgeving terug te lezen zijn. Dit geeft de mogelijkheid om de vragen die gesteld worden en de tips/adviezen die gegeven worden, goed te laten bezinken. Ook geeft het inzicht dat klachten en problemen worden geordend door een samenvatting. De module zelf en dat deze in eigen tempo kan worden doorlopen, vinden zij ook een pre. Verder zie ik dat een deel van de cliënten na afloop vervolghulp zoekt via de ‘reguliere’ weg. eHealth draagt  dus ook bij aan het bieden van vertrouwen en het verlagen van de drempel richting de ggz," aldus Thuan-Nhi. 

Over het werken bij Indigo en als online behandelaar 

Thuan-Nhi vervolgt: “Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen, geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Indigo ontzettend leuk! Ik ervaar een grote mate van zelfregie en vertrouwen vanuit het team om de mentale gezondheid te bevorderen bij verschillende doelgroepen. Ik vind het bijzonder, mooi en dankbaar om deel uit te maken, en te mogen bijdragen, aan de psychologische ontwikkeling van mensen. Ikzelf leer ook veel van de ervaringen, hun kijk op het leven en hun zoektocht naar hoe om te gaan met hun eigen uitdagingen. Dat geldt ook voor anonieme eHealth. Ondanks dat je enkel online en anoniem contact hebt, zie je dat sommigen zich toch durven open te stellen, het lastig vinden hun emoties onder woorden te brengen, maar het toch doen én bereid zijn om anders om te leren gaan met hun ervaren problematiek.  

Meer informatie en aanmelden

Ga naar Anonieme hulp | Indigo (indigowest.nl)