Nieuws

Nieuws van Indigo

01 april 2024

Plezier+op+School+200.jpg

"Ik was heel onzeker en werd gepest op school. Ik wilde graag zelfverzekerder worden, zodat ik op de middelbare school niet zou worden gepest. Door de cursus kom ik voor mezelf op en denk ik positiever. Ik word minder gepest." Nikita (destijds12, oud-deelnemer Plezier op School, bron: Jong010 krant 2018).

Indigo Preventie geeft een tweedaagse training in sociale vaardigheden voor aanstaande brugklassers: Plezier Op School. De overstap naar het voortgezet onderwijs is voor kinderen vaak een spannende gebeurtenis. De training Plezier op school helpt om een goede en ontspannende start te maken.

De training ‘Plezier op School’ is bedoeld voor kinderen van groep 8 die naar de brugklas gaan. De training staat uit 2 dagen in de laatste 2 weken van de zomervakantie en vindt plaats op diverse locaties.

Bij de training leren de kinderen onder andere:

  • stevig staan
  • opkomen voor jezelf
  • een praatje maken
  • positiever denken
  • omgaan met moeilijke situaties

Aanmelden

De groep bestaat uit maximaal twaalf kinderen en wordt gegeven door twee trainers. Deelname is kosteloos en er is geen verwijzing nodig. Meld hier kinderen aan.

STIP-it

 

En ken jij STIP-it al? De campagne tegen Pesten door NPO Zapp?

STIP =Samen Tegen Iemand Pesten!

Wij zijn uiteraard tegen pesten en zodoende hebben we een mooi, duidelijk statement gemaakt met 4 stippen op de handen van een aantal van onze collega’s. De 4 stippen van de campagne niet zomaar stippen, maar geven aan dat je:

1. Pesten niet oké vindt en er nooit aan meedoet
2. Niemand uitsluit, iedereen hoort erbij
3. Er over praat als pesten bang of verdrietig maakt
4. Altijd probeert op te komen voor iemand die gepest wordt

Lees hier meer over de campagne, met ook heel veel kijktips: Stip it - Zapp