Nieuws

Nieuws van Indigo

06 maart 2024

200+x+200+steuntje+in+de+rug.png
Werk jij met volwassenen met een kwetsbaarheid? Dan is dit symposium voor jou! Save the date: 3 april 2024. Indigo Preventie organiseert die woensdag van 13.00 – 16.30 uur een symposium over KOPP/KOV, dus over zogeheten kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen van ouders met verslavingsproblemen. Deelname is alleen voor werkenden in Rotterdam en kosteloos. Ook vragen we SKJ-accreditatie aan. 

Kinderen worden vaak vergeten als we volwassenen begeleiden (of de ouders worden vergeten bij werken met kinderen binnen het onderwijs). Maar bekend is dat zeker bij ouders met psychische klachten hun kinderen veel grotere kans hebben om later ook psychische klachten te ontwikkelen: 65% van de kinderen op 35-jarige leeftijd hebben dan ook last van psychische klachten of stemmingswisselingen, zoals angst of depressie. Daarom organiseert Indigo dit symposium. En dat doet ze samen met Youz en gemeente Rotterdam.

Programma

Op het programma staat:

  • Opening door dagvoorzitter Odair Inocencio.
  • Het Trimbos Instituut met de laatste cijfers omtrent KOPP/KOV.
  • Willie Wartaal uit De Jeugd van Tegenwoordig speelt een stuk uit zijn voorstelling ‘Moederdag’; over opgroeien met een moeder die verslaafd is.
  • Onderzoeker (Hogeschool Rotterdam) Dorine van Namen (over studenten die opgroeien met een verslaafde ouder en de inzet van boksen voor jongvolwassen KOPP-KOV-ers).
  • Ervaringsdeskundigen (en Indigo-collega) Lincey Lima en Annemijn - die tevens stichting KOPP op Rotterdam bestieren - over meedoen aan een lotgenotengroep , de rol die onderwijs kan hebben en waarom zij een stichting hebben opgericht.

Bekijk ook de flyer.

Schrijf je nu in!

Klik op de volgende link om je in te schrijven voor het symposium. Inschrijven? Klik hier!

Inhoudelijk meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen of wil je een dergelijk symposium ook in jouw gemeente organiseren? Neem contact op met Anouk Sijbenga: a.sijbenga@indigorijnmond.nl.

Meer informatie

Meer informatie over onze activiteiten voor professionals vindt je op Indigo hét expertisecentrum voor ggz en verslavingspreventie.