Nieuws

Nieuws van Indigo

28 november 2019

regulier_borderline+200x200.png

Komt er borderline in de familie voor? Heb je het gevoel dat het contact lastig is? Dat is helemaal niet gek. Het komt veel voor. Maar hoe ga je met je dierbare om, zonder jezelf in het contact te verliezen? Dat leer je in 10 bijeenkomsten vanaf maandag 9 december 2019.

In Nederland lijden zo’n 200.000 mensen aan een borderline persoonlijkheidsstoornis.
Borderline is een psychiatrische aandoening die een grote impact kan hebben op iedereen die ermee te maken heeft. Zowel degene met borderline zelf, als ook de naaste omgeving: de familie en direct betrokkenen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor familie en direct betrokkenen.

Borderline; hoe ga je om met iemand die het heeft?

In de cursus leer je:

 • Waardoor borderline gedrag ontstaat;

 • hoe om te gaan met borderline gedrag;

 • de rol van communicatie op emoties;

 • grenzen stellen en steun vragen;

 • omgaan met oplopende emoties, bij uzelf en bij uw familielid;

 • over samenwerken met hulpverleners.

Wanneer en waar?

 • Start: maandag 9 december 2019

 • Tijd: 19.00 – 21.00 uur

 • Locatie: Indigo preventie, Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam

 • Kosten: kosteloos

 • 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur

Cursusgevers

Peter Overzier; psycholoog en werkzaam bij indigo preventie. Peter is een expert in het verzorgen van trainingen aan familieleden en doet dit al jaren met veel plezier.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor familieleden en direct betrokkenen die woonachtig zijn in Rotterdam.

Waarom?

In de cursus leer je veel over borderline en communicatie, maar je gaat zelf ook praktisch aan de slag met oefeningen. Bovendien kun je ervaringen delen en (h)erkenning vinden bij andere familieleden die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. De cursus is niet altijd gemakkelijk, maar je voelt je na de cursus sterker en bent beter in staat om voor jezelf te zorgen. We horen van oud deelnemers regelmatig dat hun contact met hun familielid verandert, verbetert.

Aanleiding

Op maandag 11 november organiseerde Indigo Preventie samen met PsyQ een informatieavond voor familieleden en direct betrokkenen van mensen met borderline. Hoe ga je om met dierbaren met borderline? Na afloop hadden gelijk al 6 mensen zich aangemeld voor deze vervolgcursus voor familie en betrokken. Wil jij er ook bij zijn?

Aanmelden kan tot 3 december 2019

Je kunt je nog aanmelden tot 3 december 2019 via het online formulier op www.indigowest.nl. Hierna neemt de trainer contact met je op voor een telefonische kennismaking. Dan kijken we samen of je deze cursus geschikt voor je is en of je kunt deelnemen.

Vragen

Heb je nog vragen of kom je er niet uit met aanmelden? Neem contact op met het secretariaat van Indigo preventie: bel 088- 357 17 00 of mail: preventie@indigorijnmond.nl.

Let op: aanmelden is noodzakelijk!