Nieuws

Nieuws van Indigo

03 september 2020

Vrouw+laptop+200+x+200.jpg

Snel hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk, vinden we bij Indigo. Daarom kun je bij ons terecht voor een gedeeltelijke of volledig online behandeling. Een online behandeling is net zo effectief als een reguliere behandeling, flexibel en persoonlijk. En het heeft nog één groot voordeel: er is geen wachttijd. Je kunt dus direct aan de slag en voorkomen dat jouw problemen verergeren.

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klacht. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt. Contact met je behandelaar heb je via videobellen, chatten, mailen of bellen. En je tussentijdse oefeningen doe je via de ondersteunende app Karify of gewoon via je computer of laptop. Als je merkt dat het niet goed gaat, kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Ook bij voor jou spannende situaties, zoals met de metro gaan of boodschappen doen, kan je behandelaar gewoon meekijken en je steunen!

Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij een online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten motiveert hij je om door te gaan.

Een bewezen volwaardige behandeling

Uit onderzoek blijkt dat een online behandeling net zo effectief is als een behandeling op locatie. En er zijn nog meer veel voordelen ten opzichte van een reguliere behandeling:

  • Geen wachttijd: je kunt direct beginnen.
  • Flexibel: je volgt je behandeling thuis, of op een andere zelfgekozen locatie en op een moment dat het jou uitkomt.
  • Persoonlijk: je hebt contact met jouw behandelaar via videobellen, chatten, mailen of bellen. Dagelijkse ervaringen deel je via ondersteunende tools.
  • Intensief: je werkt intensief aan je herstel, waardoor een behandeling vaak korter is.
  • Veilig: we maken gebruik van een beveiligde online omgeving om zo jouw privacy te garanderen.

En bij Indigo kun je ook zelf je behandelaar kiezen.

Succesvol en een hoge waardering

De online behandelingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld door experts. Het gaat veel verder dan alleen videobellen. Er zijn bijna 10 verschillende klachtgerichte oefeningen(series). En zo’n 15 los in te zetten oefeningen daarnaast. En we breiden nog steeds uit. Onze cliënten waarderen de behandelingen zeer hoog, met een cijfer 9,7! Hoger dan een gewone behandeling op locatie.

Depressie, angst en trauma

Een volledig online behandeling is momenteel alleen mogelijk als je last hebt van een depressie, een trauma of angstklachten. Maar ook als je andere klachten hebt is snel hulp zoeken belangrijk. Meld je dan aan voor één van onze reguliere, of gedeeltelijk online behandelingen. Mogelijk is er dan wel sprake van een wachttijd.

Aanmelden

Ben je gemotiveerd en wil je direct aan de slag om jouw problemen aan te pakken? Meld je dan aan via onderstaande button. Je hebt hiervoor wel een verwijsbrief nodig van je huisarts.