Cursus

Componence Asset List

rouw+17%2B.png
‘Rouw op je dak’ is er voor jongvolwassenen van 17 t/m 27 jaar die behoefte hebben aan een plek waar je stil kunt staan bij rouwen om degene die je bent verloren en alles wat erbij komt kijken.

Als er iemand is doodgegaan die voor jou heel belangrijk is, verandert er veel in je leven. Een verlies laat diepe sporen na en gooit overhoop wat voor jou tot dat moment normaal was. Allerlei gevoelens en gedachten wisselen elkaar af. Soms ben je boos, dan weer verdrietig. Of je bent bang dat er nóg iemand dood zal gaan en weet je niet hoe je nu verder moet. Het kan ook zijn dat je juist niks voelt terwijl je vindt dat
je heel verdrietig zou moeten zijn. Dit alles heet rouwen: het omgaan van het verlies van een dierbare.

TIJDENS DE BIJEENKOMSTEN:

  • wisselen we persoonlijke ervaringen en verhalen uit;
  • verzorgen we uiteenlopende informatie waardoor er altijd wel voor ieder wat bij zit dat je aanspreekt;
  • gaan we aan de slag met (creatieve) opdrachten om de gevoelens te kunnen uiten en manieren te vinden om beter om te leren gaan met het verlies en gemis.

Jij bent niet de enige met zo’n groot verlies. Er zijn nog meer jongvolwassenen die iemand zijn kwijtgeraakt omdat diegene is doodgegaan. Het kan fijn zijn om met andere lotgenoten samen te zijn die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. | Locatie : Indigo preventie (4e etage)
  • 10 sep.

    Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier wonen, naar school gaan, studeren en/of werken.

    10 september 2024, 17:00 - 18:30 uur

Informatie

Duur
8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Cursus, Steungroep, Training
Kosten
Gratis