Cursus

Componence Asset List

pychische+problemen+in+de+familie.jpg
  • Wilt u weten hoe u met uw familielid om kunt gaan?
  • Wilt u weten hoe u zelf sterk en in balans blijft?
  • Wilt u informatie over psychische problemen?

Dan is de training ‘Psychische problemen in de familie’ wellicht iets voor u!

Leven met een naaste met psychische problemen is lastig. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de conflicten, schaamte en de eenzaamheid. Veel naasten weten niet meer hoe ze om kunnen gaan met moeilijke situaties en raken overbelast.

Herkent u zich in deze omschrijving? Dan kunt u baat hebben bij de cursus 'Psychische problemen in de familie'. De cursus is speciaal voor familieleden en anderen die nauw betrokken zijn bij de zorg van mensen met verschillende psychische problemen. Tijdens de cursus krijgt u informatie over psychische problemen en leert u praktische vaardigheden, ook ontmoet u lotgenoten.

Thema's

Tijdens de cursus komen verschillende thema's aan bod: de invloed van psychische problemen in de relatie of het gezin, balans tussen draaglast en draagkracht, uw rol als mantelzorger, communicatie en grenzen stellen, methoden om problemen op te lossen en zorgen voor uzelf.

Bijeenkomsten

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van twee uur. Voorafgaand aan de cursus vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. 

De cursus is bedoeld voor mensen die in Rotterdam wonen, de gemeente Rotterdam financiert de cursus. Er zijn voor deelnemers geen kosten aan de cursus verbonden. 

Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Indigo preventie: 088- 357 17 00  of mail: preventie@indigorijnmond.nl

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam - Onze locatie is dichtbij (metrohalte) Zuidplein. Deze training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten m.u.v. 24 oktober.
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
10 bijeenkomsten van 2 uur
Type
Cursus, Steungroep, Training
Kosten
Gratis