Cursus

Componence Asset List

Billy+Boem+%282%29.png

De Billy Boem Brussen-groep is speciaal voor kinderen van 8-12 jaar die een broer of zus (brussen) hebben met een psychische ziekte, stoornis of beperking.

Voor een brus is het misschien niet altijd duidelijk wat er met zijn of haar broer of zus aan de hand is. Voor veel kinderen is het dan fijn als ze in contact zijn met kinderen die ook opgroeien met een broer of zus die ‘anders’ is en die vaak meer zorg en aandacht vraagt van ouders.

“Als we ruzie hebben, moet ik altijd verstandig zijn.”

“Ik moet altijd rekening houden met mijn broer.”

“Soms moet ik wat doen en mijn zus niet, bijvoorbeeld afdrogen. Dat vind ik niet eerlijk.”

“Ik ben er ook nog.”

Omgaan met moeilijke situaties

Door met elkaar te praten, verhalen te vertellen en door het doen van spelletjes en activiteiten leren de kinderen beter omgaan met moeilijke situaties die zij tegenkomen. Ze leren dat ze niet de enige zijn en leren hun eigen gevoelens te herkennen en te uiten. Tijdens de Billy Boem Brussen-groep is er speciale aandacht voor hen en staan de brussen centraal.

Waar en wanneer?

De Billy Boem Brussen-groep bestaat uit meerdaagse bijeenkomsten van 3 dagdelen en een terugkombijeenkomst. Kijk voor de actuele startdata en locaties op de website. Deelname is gratis.
 

 

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Zuid

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam Zuid - Deze training vindt plaats in de meivakantie op 29, 30 april en 1 mei 2024 van 10.00 tot 14.00 uur. | Locatie: Indigo preventie
  • 29 apr.

    Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

    29 april 2024, 10:00 - 14:00 uur

Informatie

Duur
Meerdaagse bijeenkomsten van 3 dagdelen
Type
Cursus, Steungroep, Training
Kosten
Gratis