Cursus

Componence Asset List

Leer+te+Durven+%282%29.jpg

Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar die graag meer willen durven en zich dapperder en zelfverzekerder willen voelen.

Alle kinderen zijn wel eens bang. Maar sommige kinderen zijn veel banger dan andere kinderen. Als  je als kind vaak erg bang bent, kan dat flink lastig zijn! Kinderen zijn dan bijvoorbeeld heel stil of verlegen in de klas en durven hun vinger niet op te steken. Of kinderen zijn in contacten met andere kinderen afwachtend of durven niet voor zichzelf op te komen.

Leren omgaan met spannende situaties

In ‘Hoera, ik durf’ zien kinderen dat zij niet de enige zijn die soms dingen spannend vinden of niet goed durven. Samen met leeftijdsgenoten oefenen de kinderen (spelenderwijs) om zich dapperder en zelfverzekerder te voelen. Ze hoe ze om kunnen gaan met spannende of lastige situaties. Ze leren omgaan met angstige, boze of verdrietige gevoelens.

Tijdens de training gaan we aan de slag met het aanleren van vaardigheden om te kunnen ontspannen. Ze leren hoe ze negatieve in positieve gedachten kunnen veranderen. Ze leren hoe ze stap voor stap moeilijke en lastige situaties aan kunnen gaan. En hoe ze op een positieve manier voor zichzelf op kunnen komen.
In ‘Hoera, ik durf’ leren ze hoe ze zich dapperder en zelfverzekerder kunnen voelen!

Video 'Hoera, ik durf!'

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam West

Schietbaanlaan 90, 3021 LN Rotterdam West - De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 75 minuten. | Locatie: Mariaschool
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam IJsselmonde

Groene Tuin 265, 3078 KG Rotterdam IJsselmonde - De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 75 minuten. | Locatie: CJG
  • 25 okt.

    Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

    25 oktober 2023, 14:30 - 15:45 uur

Voorne aan Zee

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 75 minuten. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast!
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
9 bijeenkomsten van 75 minuten
Type
Training
Kosten
gratis