Cursus

Componence Asset List

Zorgen+voor+een+naaste.jpg

Als iemand zijn vinger snijdt of zijn hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als je geliefde of buurman een paniekaanval krijgt of depressief overkomt?
De cursus Mental Health First Aid leert je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je krijgt basisinformatie over de meest voorkomende psychische problemen en er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Ook leer je hoe je moet handelen in een crisissituatie.

Eerste hulp bij psychische problemen

Psychische problemen komen vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. En één op de twee mensen kent iemand in de omgeving met psychische problemen. Iemand met psychische klachten ervaart vaak een negatieve benadering en vooroordelen (stigma). Ook worden psychische klachten niet altijd op tijd herkend. Of de drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is te hoog. Met MHFA help je deze drempel te verlagen en kun je iemand snel passende hulp bieden.

Voor wie is het?

Net zoals een EHBO-cursus is MHFA voor iedereen. Je hoeft geen kennis te hebben van psychiatrie of psychologie. Het is zeer geschikt voor alle mensen die met mensen werken. Denk aan leidinggevenden, sportschoolhouders of docenten. Dokters- en tandartsassistenten of vrijwilligers in de wijk, kerk, moskee of bibliotheek. Maar natuurlijk ook voor familie en vrienden en anderen die dichtbij mensen komen, zoals post- en pakketbezorgers.

Meer info over MHFA op https://www.indigowest.nl/vraag-hulp/mental-health-first-aid

Aanmelden kan via: https://mhfa.nl/cursus/rotterdam-20-27-jan-en-3-10-feb/

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Pieter de Hoochweg 14, 3024 BH Rotterdam - Aanwezigheid bij alle bijeenkomsten is vereist voor het ontvangen van het certificaat. Attentie: De eerste bijeenkomst bijwonen is vereist om de rest van de bijeenkomsten in dezelfde groep te kunnen volgen. (Voor het geval de startdatum iets uitgesteld moet worden i.v.m. corona, vragen wij ook de datums 17 en 24 februari 2021 te reserveren)
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Purmerend

Genuahaven 45, 1448 KK Purmerend - Gebouw "Heel Europa"
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
4 bijeenkomsten van 3 uur
Type
Online cursus, Cursus
Kosten
Gratis