Cursus

Componence Asset List

Zorgen+voor+een+naaste.jpg

In deze cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen en leer je hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft.

Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kun je iemand de helpende hand reiken. Je kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

Download ook de MHFA-app.

Eerste hulp bij psychische problemen

Psychische problemen komen vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. En één op de twee mensen kent iemand in de omgeving met psychische problemen. Iemand met psychische klachten ervaart vaak een negatieve benadering en vooroordelen (stigma). Ook worden psychische klachten niet altijd op tijd herkend. Of de drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is te hoog. Met MHFA help je deze drempel te verlagen en kun je iemand snel passende hulp bieden.

Voor wie is het?

Net zoals een EHBO-cursus is MHFA voor iedereen. Je hoeft geen kennis te hebben van psychiatrie of psychologie. Het is zeer geschikt voor alle mensen die met mensen werken. Denk aan leidinggevenden, sportschoolhouders of docenten. Dokters- en tandartsassistenten of vrijwilligers in de wijk, kerk, moskee of bibliotheek. Maar natuurlijk ook voor familie en vrienden en anderen die dichtbij mensen komen, zoals post- en pakketbezorgers.

Meer info over MHFA op https://www.indigowest.nl/vraag-hulp/mental-health-first-aid

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083AK Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Den Haag

Lijnbaan 4, 2512 VA Den Haag - Gebouw PsyQ
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Beverwijk

, Beverwijk - adres volgt nog
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
4 bijeenkomsten van 3 uur
Type
Online cursus, Cursus
Kosten
Neem hiervoor contact op met de locatie