Cursus

Componence Asset List

jers_plaatje+%282%29.jpg

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar waarvan een ouder, broer of zus langer dan drie maanden geleden is overleden.

Als er iemand is doodgegaan die voor jou heel belangrijk is, verandert er plotseling veel in je leven. Gevoelens en gedachten wisselen elkaar af. Boosheid, verdriet, eenzaamheid, schuldgevoelens, angst dat er nog iemand dood zal gaan. Soms voel je misschien niks terwijl je vindt dat je heel verdrietig moet zijn. Dit alles heet rouwen: omgaan met het verlies van een dierbare.

Jij bent niet de enige met zo’n groot verlies. Er zijn meer jongeren die iemand zijn kwijtgeraakt. Het kan fijn zijn om met leeftijdsgenoten samen te zijn die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt.

Omgaan met verlies

Niet iedere jongere rouwt op dezelfde manier. De een vindt het fijn om erover te praten. De ander vindt het prettig om het verdriet anders te uitten. Jongeren En Rouw Samen (JERS) is een groep waar jongeren bij elkaar komen en persoonlijke ervaringen en verhalen uitwisselen. Ook zijn er creatieve opdrachten om gevoelens te uiten en om beter te leren omgaan met het verlies en gemis.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Zuid

Deze training zal na de zomervakantie starten. De startdatum en locatie worden zsm bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast! De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • 05 sep.

    Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

    05 september 2023, 16:30 - 18:00 uur

Informatie

Duur
8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Training
Kosten
Gratis