Nieuws

Nieuws van Indigo

23 maart 2023

200+x+200+kopp+symposium.png
Ben jij een (aankomend) professional werkzaam in Rotterdam binnen zorg, onderwijs en/of welzijn? En werk je (straks) met volwassenen met een kwetsbaarheid? Dan is dit symposium voor jou! Save the date: 5 april 2023. Indigo Preventie organiseert die woensdag van 13.00 – 17.00 uur een symposium over KOPP/KOV, dus over zogeheten kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen van ouders met verslavingsproblemen. Deelname is alleen voor werkenden in Rotterdam en kosteloos. Ook vragen we SKJ-accreditatie aan. 

Hoe is het eigenlijk met de kinderen?

Kinderen worden vaak vergeten als we volwassenen begeleiden (of de ouders worden vergeten bij werken met kinderen binnen het onderwijs). Maar bekend is dat zeker bij ouders met psychische klachten hun kinderen veel grotere kans hebben om later ook psychische klachten te ontwikkelen: 65% van de kinderen op 35-jarige leeftijd hebben dan ook last van psychische klachten of stemmingswisselingen, zoals angst of depressie. Daarom organiseert Indigo dit symposium. En dat doet ze samen met Youz en gemeente Rotterdam.

Interactief theater

Een kijk op kinderen van ouders met mentale ontregeling. Tijdens dit symposium bespreken we onder andere een kijk op mentale ontregeling en het (jonge) kind. Daarnaast behandelen we casuïstiek aan de hand van een interactief theater en videofragmenten uit de documentaire van Nikki, alsmede een panel met betrokken leden uit deze documentaire.

Na dit symposium heb je meer kennis en vaardigheden op het gebiedvan KOPP-KOV casuïstiek. Het symposium zal SKJ-geaccrediteerd worden voor jeugd- en gezinsprofessionals.

Schrijf je nu in!

Klik op de volgende link om je in te schrijven voor het symposium. Inschrijven? Klik hier!

Inhoudelijk meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen of wil je een dergelijk symposium ook in jouw gemeente organiseren? Neem contact op met Anouk Sijbenga: a.sijbenga@indigorijnmond.nl.

Meer informatie

Meer informatie over onze activiteiten voor professionals vindt je op Indigo hét expertisecentrum voor ggz en verslavingspreventie.