Nieuws

Nieuws van Indigo

22 maart 2022

200+x+200+kopp+symposium.png
Ben jij een (aankomend) professional werkzaam in Rotterdam binnen zorg, onderwijs en/of welzijn? En werk je (straks) met volwassenen met een kwetsbaarheid? Dan is dit symposium voor jou! Save the date: 23 juni 2022. Indigo Preventie organiseert die donderdag van 13.00 – 16.30 uur een symposium over KOPP/KOV, dus over zogeheten kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen van ouders met verslavingsproblemen. Deelname is alleen voor werkenden in Rotterdam en kosteloos. Ook vragen we SKJ-accreditatie aan. 

Hoe is het eigenlijk met de kinderen?

Kinderen worden vaak vergeten als we volwassenen begeleiden (of de ouders worden vergeten bij werken met kinderen binnen het onderwijs). Maar bekend is dat zeker bij ouders met psychische klachten hun kinderen veel grotere kans hebben om later ook psychische klachten te ontwikkelen: 65% van de kinderen op 35-jarige leeftijd hebben dan ook last van psychische klachten of stemmingswisselingen, zoals angst of depressie. Daarom organiseert Indigo dit symposium. En dat doet ze samen met Youz en gemeente Rotterdam.

Interactief theater

Theatergroep Bint verzorgt een interactieve theatervoorstelling op een Rotterdamse locatie waarbij zij een aantal situaties uitspelen omtrent KOPP/KOV thematiek. Zoals gesprekken met een ‘ouder met’ of met een ‘kind van’. Door input van het publiek passen zij in hun scènes aan. 
Hoe ga je het gesprek aan?

In de voorstelling maak je kennis met verschillende gezinnen. Gezinnen waarbij psychische kwetsbaarheid en/of verslaving een rol speelt. Je bent getuige van gesprekken van hulpverleners met deze ouders en denkt mee over hoe je het gesprek over de kinderen op gang brengt. 

  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe betrek je kinderen er eventueel bij? 
  • Wat doe je wanneer ouders niet op één lijn zitten?

Als publiek denk je mee, wissel je ervaringen en meningen uit, onderzoek je en stel je vragen. Heel interactief dus. 

Workshops

Verder gaan we ook uiteen in workshops. Dat programma volgt nog.  

Schrijf je nu in!

Klik op de volgende link om je in te schrijven voor het symposium. Inschrijven? Klik hier!

Inhoudelijk meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen of wil je een dergelijk symposium ook in jouw gemeente organiseren? Neem contact op met Anouk Sijbenga: a.sijbenga@indigorijnmond.nl.

Meer informatie

Meer informatie over onze activiteiten voor professionals vindt je op Indigo hét expertisecentrum voor ggz en verslavingspreventie.