Nieuws

Nieuws van Indigo

22 maart 2022

200+x+200+mhfa-nieuws.png
Als iemand in zijn vinger snijdt of zijn hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een collega, leerling of cliënt een paniekaanval krijgt of depressief overkomt? Zeker nu het aantal mensen met mentale gezondheidsklachten toeneemt, is het heel belangrijk dat je weet hoe je iemand goed helpt. Doe daarom mee met de training Mental Health First Aid (MHFA) van Indigo Preventie. Dan weet jij voortaan juist te handelen bij psychische nood. 

Eerste hulp bij psychische problemen, weet jij wat je kan doen? Meld je aan voor de (gratis) training. Start 5 april!

Psychische klachten worden niet altijd (tijdig) herkend. Mensen met klachten vinden het namelijk vaak moeilijk om hulp te zoeken. Als klachten wél herkend worden, is het soms lastig om een gesprek te beginnen. Stel dat je het verkeerd hebt gezien of iemand boos reageert?

Training Mental health first aid

Tijdens de training Mental health first aid breid je je kennis en kunde over eerste hulp bij psychische problemen uit. 

Je leert: 

  • Basisinformatie over de meest voorkomende psychische problemen
  • Hoe je zo’n gesprek begint. Welke openingszinnen gebruik je?
  • Hoe je luistert zonder een oordeel te geven
  • Hoe je op een prettige manier je zorgen uitspreekt

Ook kan je straks anderen basisinformatie geven over hulp. En iemand aanmoedigen om hier ook echt gebruik van te maken. Ook leer je vaardigheden, zoals hoe je moet handelen in een crisissituatie zoals suïcidaliteit, paniekaanval, psychose en middelenmisbruik. 

Doe je mee?

Je vergroot niet alleen je eigen mentale veerkracht, maar ook gelijk dat van je collega, leerling of cliënt. Of in het geval van mantelzorgers: de veerkracht van je vriend/ vriendin, familielid of naaste. De training is geschikt voor iedereen die met mensen werkt. Je hoeft geen voorkennis van psychologie of psychiatrie te hebben. Wees het verschil!

Gratis dankzij en voor Rotterdam

Ook voor 2022 heeft Indigo Preventie van gemeente Rotterdam middelen gekregen om 6 trainingen MHFA te geven. Daarmee is het voor Rotterdammers vanaf 18 jaar en ouder mogelijk om gratis mee te doen. 

Praktisch

Het zijn 4 bijeenkomsten van 3 uur. Live op een locatie. Met tussen de 10 en 15 personen. Voor Rotterdam start het op dinsdag 5 april. 

Voor groepen op maat

Wil je een training voor een specifieke groep organiseren? Voor bedrijven blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van TNO dat “Veerkrachtige mensen beter kunnen omgaan met en herstellen van werkbelasting”. “En dat bevlogen, veerkrachtige medewerkers 10% meer klantloyaliteit, 20% meer winst en 40% minder ziekteverzuim hebben”, aldus Gallup, wereldwijd bekend adviesbureau.

Neem voor groepen, contact op met Wil Vrencken, coördinator en trainer MHFA: 06 53562410 of w.vrencken@indigorijnmond.nl. We bekijken dan samen de wensen en mogelijkheden en stellen een passende offerte op.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor 5 april of een andere datum? Bekijk ons actuele aanbod