Nieuws

Nieuws van Indigo

25 juli 2023

wandelen.jpg

Op 10 september, internationale suïcidepreventiedag, kun je meedoen met deze wandeling naar het licht toe. Een wandeling om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, om aandacht te vragen voor en te geven aan de nabestaanden. Een wandeling om aandacht te geven aan en vragen voor naasten van suïcidaliteit, om aandacht te geven aan en vragen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten.

Het verminderen van het aantal suïcides en pogingen daartoe, kunnen we alleen tot stand brengen als we in staat zijn om ons aan elkaar te verbinden. Aan elkaar verbonden zijn betekent aandacht hebben voor elkaar, oprechte aandacht, zonder oordeel. Gewoon er voor elkaar zijn.De ‘Walk into the Light’ is bedoeld om die verbondenheid te tonen, om die aandacht te geven. Verder niks, gewoon samen zijn met anderen met wie wij ons verbonden voelen.

In Wijk aan Zee wordt de wandeling georganiseerd door Beverwijkers Ilse Westerhoff van Stichting Suïcide Preventie Centrum en Caroline de Bes van Stichting Aurora in samenwerking met PsyQ, Indigo en Gemeente Beverwijk. Tijdens de wandeling beleven we samen de zonsopgang en staan we samen stil bij hen die ons ontvallen zijn door suïcide, bij naasten van suïcidaliteit en bij hen die nu te maken hebben met suïcidale gedachten. Er wordt afgesloten met een gezamenlijk ontbijt in Dorpshuis De Moriaan waar gelegenheid is tot napraten.

We verzamelen om 6:00 uur (in de ochtend) op parkeerplaats Noorderbad, Relweg 59 in Wijk aan Zee.

Aanmelden

Deelname aan de wandeling en het ontbijt is kostenloos, aanmelden is nodig in verband met de inkopen. Aanmelden kan hier : Aanmelden Walk into the Light – Walk into the Light