Nieuws

Nieuws van Indigo

01 september 2017

200x200-Indigo-direct-dichtbij.png
Per september 2017 zullen PsyQ Rotterdam Kralingen en Indigo Kralingen gezamenlijk lichttherapie gaan aanbieden (op de Max Euwelaan 70, in Rotterdam).

Hoe meld je als behandelaar een patiënt aan?

  • Wanneer je een patiënt in behandeling hebt  in de SGGZ die kampt met seizoensgebonden stemmingsklachten of slaapfaseproblematiek, waarbij lichttherapie mogelijk geïndiceerd is, kun je de patiënt aanmelden voor een co-behandeling lichttherapie bij het secretariaat van PsyQ Rotterdam Kralingen secretariaatkralingen@psyq.nl.
  • Wanneer je een  patiënt in behandeling hebt in de BGGZ die kampt met seizoensgebonden stemmingsklachten of slaapfaseproblematiek, waarbij lichttherapie mogelijk geïndiceerd is, kun je de patiënt overdragen voor behandeling via het secretariaat van Indigo Rotterdam Noord indigorotterdamnoord@indigorijnmond.nl.
  • Als je als POH-GGZ een patiënt in zorg hebt die kampt met seizoensgebonden stemmingsklachten waarbij lichttherapie mogelijk geïndiceerd is, dan kun je aanmelden via de gebruikelijke route.
  • Lichttherapie kan ook werkzaam zijn bij overgangsklachten of premenstruele klachten. Wanneer je  vermoedt dat je patiënt hier baat bij kan hebben kun je contact opnemen met de Vrouwenpoli van PsyQ Rotterdam Kralingen via het secretariaat.

In regio Rijnmond wordt er naast locatie Rotterdam Kralingen waar PsyQ en Indigo samen gaan werken in het kader van onder andere de lichttherapie, ook op de volgende locaties lichttherapie aangeboden.

• PsyQ Rotterdam Zuid, Carnissesingel 51 3083 JA Rotterdam
• Indigo Spijkenisse,  Thorbeckelaan 63, 3201 BJ Spijkenisse

Tijdens lichttherapie wordt de patiënt blootgesteld aan wit licht van een sterke intensiteit (10.000 lux). De patiënt komt vijf tot tien opeenvolgende werkdagen en zit dan achter de lichtbox gedurende 30 minuten per keer. Lichttherapie wordt 's morgens toegediend om een goed herstel van het dag- en nachtritme te ondersteunen. Lichttherapie werkt niet preventief, maar wordt ingezet op het moment dat de klachten begonnen zijn. Na aanmelding zal de patiënt uitgenodigd worden voor een intake lichttherapie, de behandeling kan dan meestal kort daarna starten.