Nieuws

Nieuws van Indigo

26 oktober 2021

mantelzorg+200.jpg

10 november is de Dag van de Mantelzorg, dé dag waarop in heel het land mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Een naaste, vriend of familielid met een psychisch probleem en/ of verslaving helpen is niet niks. Hoe blijf je zelf overeind?

Misschien drink je wekelijks koffie met een depressieve buurvrouw? Wandelt je regelmatig met een vriend die wil stoppen met drinken? Of zorg je al jaren voor een familielid met schizofrenie? Als je zorgen hebt over een naaste met een psychisch probleem en/of een verslaving, loop je het risico dat je zelf ook psychische klachten krijgt door overbelasting. Het is dus óók van belang om zelf overeind te blijven. Wij kunnen je daarbij helpen:

Gratis voorlichting voor familie en naasten

In Den Haag zijn op 2 locaties en op 2 data voorlichtingen, namelijk op 2 november en 12 november. Hierbij niet het ziektebeeld van de ander centraal, maar wel de wijze waarop je daar als naaste mee omgaat. Hoe kun je goed voor jezelf blijven zorgen als je moet zorgen voor een kwetsbare naaste? Je kunt je ervaringen delen en je krijgt tips over omgaan met verschillende emoties, verwachtingen bijstellen, grenzen stellen, ontspanning en verdere ondersteuning. Deelname aan deze voorlichting is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via: Zorgen voor een naaste - Indigo (indigowest.nl)

Verder in onze nieuwsbrief wat we nog meer aan cursussen in november in Haaglanden aanbieden.

Trainingen en cursussen voor kinderen en jongeren

Ken je kinderen van 8 tot 12 jaar of jongeren die ouders hebben met psychische en/of verslavingsproblemen? Of ben je dit zelf? Weet dat we verschillende gratis cursussen aanbieden. Klik onderaan op ‘contact opnemen’, laat je gegevens achter en we nemen contact op wanneer weer een nieuwe cursus start:

Op 8 november van 14 tot 15 uur organiseren we een webinar voor mantelzorgers in opdracht van de Mantelfoon. Een interactief webinar waarin de volgende vragen aan bod komen:

  • Hoe kun je goed voor jezelf zorgen als je een familielid met psychische problemen hebt?
  • Waarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen?

We maken gebruik van een presentatie, polls en een ontspanningsoefening. Ook vertelt een familie ervaringsdeskundige hoe zij het aanpakt. Je kunt onderling discussiëren en vragen stellen via de chat.

Meer informatie eventueel op: Dag van de Mantelzorg 2021 - Mantelfoon (rechts bij stedelijk aanbod).

Aanmelding is verlopen

Webinar familie en naasten terugkijken van 2017

Lees eventueel meer over wat we vanuit Indigo voor familie en naasten kunnen betekenen. Hierin zie je ook een webinar, boordevol tips voor familie en naasten! Dateert uit 2017, maar met nog steeds veel informatie en tips waar je zeker wat aan hebt. Het duurt een uur. Je kunt je gegevens achterlaten en dan ontvang je de uitzending en kun je het terugkijken.

Algemene steun aan familie en naasten

Verder meer vanuit Parnassia Groep wat we voor familie en naasten kunnen betekenen.