Cursus

Componence Asset List

Wat is het?

“Leer te Durven” is er voor kinderen van 8-12 jaar (groep 5 t/m 8) die graag meer zouden willen durven en zich dapperder en zelfverzekerder willen voelen.
In een groepje komen de kinderen 8 keer, 1,5 uur bij elkaar. Met leeftijdsgenoten leren ze hoe ze om kunnen gaan met spannende of lastige situaties. Ook leren de kinderen  omgaan met  angstige, maar ook met boze of verdrietige gevoelens. Daarnaast leren  zij lichaamsseintjes herkennen, ontspannen en ze leren hoe ze niet-helpende, negatieve naar helpende, positieve gedachten kunnen omzetten.
 

Waarom?
Voor kinderen komen er vaak nieuwe situaties op hen af. Het ene kind kan hier makkelijker mee omgaan dan de ander. Voor de één is iets al snel heel spannend waardoor je kan blokkeren. Dit kan zijn bij het spelen met andere kinderen, voor toetsen of spreekbeurten, wanneer ze iets willen vragen of voor allerlei andere situaties. De training is ontwikkeld om faalangst te voorkomen. Ook kan het kinderen helpen om minder te piekeren.
In “Leer te Durven” zien kinderen dat zij niet de enige zijn die soms dingen spannend vinden of niet goed durven. Samen met leeftijdsgenoten oefenen de kinderen (spelenderwijs) om meer helpende gedachten te bedenken en  zich sterker en dapperder te voelen.

Deelname is kosteloos

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam

Eudokiaplein 31, 3037BT Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam

Weegschaalhof 24, 3067TS Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
8 keer, 1,5 uur
Kosten
Gratis