Cursus

Componence Asset List

Leer+te+Durven.jpg

Wat is het?

“Leer te Durven” is er voor kinderen van 8-12 jaar (groep 5 t/m 8) die graag meer zouden willen durven en zich dapperder en zelfverzekerder willen voelen.
In een groepje komen de kinderen 8 keer, 1,5 uur bij elkaar. Met leeftijdsgenoten leren ze hoe ze om kunnen gaan met spannende of lastige situaties. Ook leren de kinderen omgaan met angstige, maar ook met boze of verdrietige gevoelens. Daarnaast leren zij lichaamsseintjes herkennen, ontspannen en ze leren hoe ze niet-helpende, negatieve naar helpende, positieve gedachten kunnen omzetten.

Bekijk de video

Waarom?

Voor kinderen komen er vaak nieuwe situaties op hen af. Het ene kind kan hier makkelijker mee omgaan dan de ander. Voor de één is iets al snel heel spannend waardoor je kan blokkeren. Dit kan zijn bij het spelen met andere kinderen, voor toetsen of spreekbeurten, wanneer ze iets willen vragen of voor allerlei andere situaties. De training is ontwikkeld om faalangst te voorkomen. Ook kan het kinderen helpen om minder te piekeren.

In “Leer te Durven” zien kinderen dat zij niet de enige zijn die soms dingen spannend vinden of niet goed durven. Samen met leeftijdsgenoten oefenen de kinderen (spelenderwijs) om meer helpende gedachten te bedenken en  zich sterker en dapperder te voelen.

Deelname is kosteloos.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum - Deze training start waarschijnlijk in het voorjaar 2024. De exacte startdatum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden kan alvast!
 • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam Alexander

Rotterdam Alexander - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast!
 • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Rotterdam Delfshaven

Rotterdam Delfshaven - Deze training start waarschijnlijk in mei 2024. De exacte startdatum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden kan alvast!
 • 13 mei

  Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

  13 mei 2024, 00:00 - 00:00 uur

Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Rotterdam Kralingen-Crooswijk - Deze training start waarschijnlijk in mei 2024. De exacte startdatum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden kan alvast!
 • 14 mei

  Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

  14 mei 2024, 00:00 - 00:00 uur

Nissewaard - Spijkenisse

Nieuwstraat 83, 3201 EE Nissewaard - Spijkenisse - De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. | Locatie: Centrum voor de kunsten Spijkenisse
 • 27 feb.

  Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Nissewaard en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

  27 februari 2024, 15:30 - 17:00 uur

Informatie

Duur
2 dagen van 10.00 - 15.00 uur of 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Training, Ouderavonden
Kosten
Gratis