Cursus

Componence Asset List

200x200-student_act_your_way.jpg

Veel jongeren ervaren moeite met het maken van keuzes en ervaren stress. Ze zitten met vragen. Welke opleiding past bij mij? Hoe zien anderen mij? Doe ik het wel goed (genoeg)? Anderen verwachten dingen van mij, maar wat wil ik eigenlijk zelf?

Met al deze vragen kan het soms erg lastig zijn om je eigen weg te vinden en te volgen. Je denkt negatief over jezelf en voelt je vaak rot. Je loopt vast en weet niet goed hoe het verder moet. Zo ga je steeds meer aan jezelf twijfelen en hebt het gevoel dat je steeds verder in de knoop komt.

Wat leer je tijdens de training ACT your way?

Als je je herkent in de beschrijving hierboven, dan kan de training ACT your way jou waarschijnlijk helpen. Je herkent dat je regelmatig in een negatieve spiraal raakt van piekeren en je rot voelen. Je gaat misschien spannende situaties uit de weg of probeert er controle over te krijgen.

De bedoeling van de training ACT your way is dat je op een andere manier leert omgaan met negatieve gedachtes, gevoelens en situaties die je lastig vindt. In de training leer je hier meer flexibel mee om te gaan. Zo leidt het jou niet teveel af van het volgen van... jouw eigen weg!

De training ACT your way is gebaseerd op de ‘Acceptance and Commitment Therapy’. De training is interactief en je gaat vooral met praktische oefeningen aan de slag. Dit doe je online met maximaal 8 leeftijdsgenoten. In het begin kan het spannend voelen om dit samen met anderen te doen, maar je zult merken dat dit juist een grote meerwaarde is van de training. Je bent namelijk niet de enige en je zal waarschijnlijk veel herkennen in elkaars situatie. De training wordt begeleid door twee ervaren en goed geschoolde trainers die zorgen voor een veilige sfeer.

Praktische informatie

Deze training wordt gegeven in samenwerking met Youz Preventie.

  • Voor wie? Studenten tot 25 jaar van een Haagse ROC, Hogeschool of Universiteit
  • Hoe vaak? 8 bijeenkomsten van 1,5 uur (15:30 – 17:00 uur).
  • Waar? In onze online trainingsomgeving
  • Hoeveel kost het? Niets. Er is geen verwijzing nodig.
  • Wanneer? Start minimaal 2 keer per jaar. Informeer bij Youz Preventie naar de startdata en locatie.

Contact opnemen

Beschikbare locaties en datums

Den Haag

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag - Haagse Hogeschool
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
8 bijeenkomsten, 90 minuten
Type
Online cursus, Training
Kosten
Gratis