Slagkracht

Slagkracht: preventieve hulp voor (kinderen van) gedupeerden van het toeslagenschandaal

E. heeft nooit met iemand gepraat over de toeslagenaffaire. Ook niet met haar moeder. Het is nog te pijnlijk. Ze heeft nu een vriend, hij helpt haar. E. wil graag kijken of ze haar opleiding kan afmaken. Toen ze 15 was, is ze gestopt met school, om in een supermarkt te gaan werken. Zo kon ze financieel iets bijdragen. Als ze nu terugkijkt op toen, dan heeft ze eigenlijk het gevoel dat ze helemaal geen jeugd heeft gehad. E. zei het volgende: ‘Ik kan er wel over praten, maar ik kan het niet vergeten’.


Over de training Slagkracht

Vergeten is lastig, maar het delen van je verhaal met mensen die het begrijpen kan vaak helpend en helend zijn. Voor jongeren vanaf 18 jaar is er de training Slagkracht. Tijdens acht bijeenkomsten praten we over ervaringen, boksen we samen én gaan we aan de slag met vaardigheden om jongeren (nog) krachtiger kunnen maken. Vaardigheden, zoals:

  • Leren dromen
  • Wat liggen mijn kwaliteiten
  • Praten over en uiten van gevoelens
  • In kaart brengen van het netwerk
  • Hulp (durven) vragen
  • Leren over een positieve mindset krijgen
  • Sterk(er) voelen en gedragen

Informatiepunt Toeslagen 010

Ook is er via het informatiepunt Toeslagen 010 de mogelijkheid om 1 op 1 te praten met een psycholoog of iemand die kan meedenken over schulden.

Door het toeslagenschandaal raakten veel Rotterdammers in ernstige problemen. Zij kregen te maken met torenhoge schulden, stress en mentale en lichamelijke gezondheidsproblemen. Dit geldt ook voor de kinderen van gedupeerden. De gemeente Rotterdam maakt zich hard hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom is het Informatiepunt Toeslagen 010 opgericht.

Er zijn ook lotgenotengroepen en spreekuren voor de ouders, genaamd “Volhouders”.  

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via Training Slagkracht [link: training slagkracht]