Puberteit en ik
Er zijn verschillen in de ontwikkeling van kinderen uit groep 8 en wat zij allemaal tegenkomen online. Daarom is het belangrijk dat er gesproken kan worden over wat zij zien en de veranderingen die in de puberteit plaatsvinden op zowel lichamelijk als psychologisch vlak.
Herken je dit?
Meld je groep 8 dan aan voor de training ‘Puberteit en ik’. Daarin werken we aan het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen. We vergroten de seksuele weerbaarheid en kennis over seksuele ontwikkeling, wensen, grenzen en puberteit.
Wat leert groep 8 van de training ‘Puberteit en ik’?
- Hoe wil ik gezien en benaderd worden.
- Grenzen van mijzelf en de ander.
- Wat gebeurt er in het lichaam van een (pre)puber.
- Hoe maak en onderhoud ik vriendschappen.
- Wanneer ben je verliefd en wat kan je doen.
- Invloed van social media en hoe kan je daar mee omgaan.
- Zo groeit er weer een nieuwe generatie op met respect voor elkaars wensen en grenzen!
Hoe?
De jongens en meisjes van groep 8 krijgen apart van elkaar de training. Die bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Zo kunnen we focussen op specifieke vragen per sekse. Dit draagt bij aan de veiligheid en openheid in de groep en maakt de thema’s rondom puberteit en seksualiteit makkelijker bespreekbaar. De focus ligt op het doorbreken van taboes en de leerlingen zelf laten nadenken. De bijeenkomsten voor de jongens en meiden zijn bij voorkeur na elkaar.
Locatie en ouders
We komen daarvoor graag op jullie school. En aanvullend volgt er op de school (of indien gewenst) online een ouderbijeenkomst.
Ervaringen
Intern begeleider: Wat ik leuk vond om te merken is dat kinderen zich, na de eerste "giebelmomenten" open durfden te stellen en met goede vragen kwamen. Nog een voordeel van de training is dat er wordt gewerkt met materialen die de kinderen aanspreken.
Oud-deelnemer: Bij mij thuis hebben we het niet veel over dit soort onderwerpen, mijn ouders vinden het best ongemakkelijk. Ik wist nooit hoe maandverband werkte en dat je zo veel soorten had! Nu weet ik ook dat er andere soorten producten bestaan en hoe je die moet gebruiken. Ik durf nu makkelijker om dingen zoals deze te vragen als het nodig is.
Andere oud-deelnemer: Ik wist niet wat transgender betekende maar nu wel. Kunnen transgender mensen een baarmoeder krijgen, net zoals een transplantatie van een orgaan? Dat zou echt vet zijn! Verder heb ik echt wel geleerd hoe verschillend iedereen kan zijn, dat is oké.
Interesse?
Wij gaan graag in gesprek om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. En stellen dan een passende offerte voor je op. Mail naar preventie@indigorijnmond.nl.