Nieuws

Nieuws van Indigo

03 november 2022

200x200_liever+bewegen+dan+moe.jpg

Indigo West en SenW gaan met een nieuw gezamenlijk project ‘Fit en Stressless’ sportieve training en coaching sessies organiseren voor jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 30 jaar.

Met de combinatie van sportieve activiteiten als bootcamp, boksen, yoga en spel en het geven van informatie over stress, angst, piekeren, slapen, gedachten en welzijn hopen ze jongere inwoners in Leidschendam-Voorburg te helpen. Er is geen wachttijd, geïnteresseerden kunnen zich per direct aanmelden, het project start half november.

Het traject duurt acht weken en de sessies vinden twee keer per week plaats, op een ochtend en een middag. Deelname is gratis en de locaties zijn in Leidschendam-Voorburg. Door de combinatie van coaching, informatie en sporten in kleine groepen is het doel om deelnemers zowel lichamelijk als mentaal fitter te maken.

“We werken in kleine groepen en willen mentale ondersteuning bieden aan jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit doen we op een persoonlijke manier, direct en dichtbij en je kunt direct aan de slag”, aldus Maartje Drabbe (SenW) en Stefan Sandifoort (Indigo).

De gemeente steunt dit initiatief: “Inzetten op preventie is heel belangrijk en we zijn blij dat Indigo en SenW dit samen oppakken.”

Kalmer, fitter en meer levenslust

Tijdens het traject krijg je persoonlijke coaching en er wordt nazorg geboden. De initiatiefnemers van Fit en Stressless hopen dat deelnemers zich kalmer, fitter, socialer, levenslustiger, gemotiveerder, talentvoller en zelfverzekerder voelen en beter in hun vel zitten. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden waarna een kennismakingsgesprek volgt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar maartje.drabbe@senw-lv.nl.