Nieuws

Nieuws van Indigo

27 juni 2024

Plezier+op+school+-+nieuws.jpg

"Ik was heel onzeker en werd gepest op school. Ik wilde graag zelfverzekerder worden, zodat ik op de middelbare school niet zou worden gepest. Door de cursus kom ik voor mezelf op en denk ik positiever. Ik word minder gepest." Nikita (destijds12, oud-deelnemer Plezier op School, bron: Jong010 krant 2018).

Indigo Preventie geeft een tweedaagse training in sociale vaardigheden voor aanstaande brugklassers: Plezier Op School. De overstap naar het voortgezet onderwijs is voor kinderen vaak een spannende gebeurtenis. De training Plezier op school helpt om een goede en ontspannende start te maken.

 

De training Plezier op School is bedoeld voor kinderen van groep 8 die naar de brugklas gaan. De training staat uit 2 dagen in de laatste 2 weken van de zomervakantie en vindt plaats op diverse locaties.

Bij de training leren de kinderen onder andere:

  • stevig staan
  • opkomen voor jezelf
  • een praatje maken
  • positiever denken
  • omgaan met moeilijke situaties

 

De groep bestaat uit maximaal twaalf kinderen en wordt gegeven door twee trainers. Deelname is kosteloos en er is geen verwijzing nodig. Meld hier kinderen aan.

 

Onlangs was collega Lisanne den Hoed te gast in een talkshow van de lokale omroep Hoeksche Waard. Zij vertelt hierin nog meer over de training. Het item is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=8EJlsS7wfW8 (item start rond minuut 22).